Izraēlas vēstniecības streiko atalgojuma dēļ

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saistībā ar strīdu, kas Izraēlas Ārlietu un Finanšu ministriju starpā izraisījies vēstnieku atalgojuma dēļ, trešdien visā pasaulē streiko Izraēlas vēstniecības un konsulāti.

Kā skaidroja Izraēlas Vispārējās darba federācijas pārstāvis Hanans Goders-Goldbergers, atbilstoši nesen ieviestajiem noteikumiem vēstniekiem jāmaksā nodokļi arī no uzturēšanās izdevumiem, savukārt Finanšu ministrija jūlijā piekritusi celt algas, bet vēlāk savu nostāju mainījusi.

Kā paziņojumā norādīja Ārlietu ministrija, "mēs esam spiesti slēgt diplomātisko misiju" Finanšu ministrijas nostājas dēļ.

"Sabiedrībai pakalpojumi netiks sniegti, un nevienam nebūs ļauts ieiet Izraēlas vēstniecībās un konsulātos."

Savukārt Finanšu ministrija paziņojumā norādīja, ka "Ārlietu ministrijas darbiniekiem ir pienākums maksāt nodokļus tāpat kā visiem Izraēlas valsts pilsoņiem".

"Mēs paužam nožēlu par to, ka, cenšoties uzlabot savus personīgos apstākļus, Ārlietu ministrijas darbinieki izvēlējušies izvairīties no nodokļu maksāšanas un kaitēt būtiskajiem pakalpojumiem. Ārlietu ministrijas darbinieki nav virs likuma," uzsvēra Finanšu ministrija.

2014.gadā Izraēlas Ārlietu ministrija un 103 vēstniecības visā pasaulē streikoja pirmo reizi, šādi protestējot pret algu apmēru un darba noteikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu