Levits apmeklēs Davosas forumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits nākamā gada janvārī dosies uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā, lai runātu par Latvijai un pārējām demokrātiskām valstīm svarīgiem jautājumiem, ceturtdien sacīja Levits.

Prezidents informēja, ka ir saņēmis ielūgumu piedalīties no 2020.gada 21.janvāra līdz 24.janvārim Davosā notiekošajā ekonomikas forumā un viņš plāno tajā piedalīties.

"Tas ir viens no pasaulē svarīgākajiem forumiem, kurā valstu vadītāji un citi ietekmīgi cilvēki diskutē par pasaules problēmām, lai nonāktu pie kopīgiem secinājumiem un virzieniem," pauda Levits, piebilstot, ka ir svarīgi, lai šajā forumā izskanētu arī Latvijas balss. 

"Forumā runāšu par Latvijai un demokrātiskām valstīm svarīgiem jautājumiem. Par virkni no tiem jau iepriekš esmu runājis un, iespējams, tas bija iemesls, kāpēc tiku uzaicināts uz Davosas forumu," stāstīja Levits.

Pasaules Ekonomikas forums Šveices kūrortā Davosā ik gadu pulcē pasaules valstu politikas un biznesa līderus. Levits ielūgumu uz Davosas ekonomikas forumu ir saņēmis jau pirmajā gadā pēc stāšanās amatā.

Uz Davosu vairākkārt bija uzaicināti arī Levita priekšgājēji Valsts prezidenta amatā - Valdis Zatlers un Vaira Vīķe-Freiberga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu