Latviešus Lielbritānijā aicina uzmanīties no krāpniekiem, kas cenšas nopelnīt uz "Brexit" rēķina (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasažieru terminālis "Starptautiskajā lidostā "Rīga"".
Pasažieru terminālis "Starptautiskajā lidostā "Rīga"". Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielbritānijas iekšlietu ministrija brīdina latviešus uzmanīties no krāpniekiem, kas par maksu piedāvā nokārtot "pēc-Brexit" pastāvīgā iedzīvotāja statusu, vēsta LNT Ziņas.

Krāpnieki pārsvarā reklamējas sciālās saziņas tīklos, sevišķi mērķējot uz tautiešiem, kuriem ir sliktas angļu valodas zināšanas, un kuru šī iemesla dēļ paši baidās pieteikties statusam.

Taču šāda pakalpojuma sniegšana par maksu ir pretlikumīga, norāda Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas rezidenta statusa konsultante Inese Asermane, pie kuras pēdējo nedēļu laikā vērsušies krāpnieku upuri. Viņa norāda, ka kompānijas ir paņēmušas no cilvēkiem komisijas maksu par pakalpojumu, taču statuss līdz galam nav noformēts. Pastāvīgā statusa nelicencētie kārtotāji par savu «pakalpojumu» prasa vidēji 50 mārciņas. Krāpnieki mēdzot būt arī pašu tautieši.

Asermane uzsver, ka kompānijām, kas prasa par to naudu, nav tiesības to veikt, jo šim pakalpojumam nepieciešama atsevišķa licence. «Šis ir valsts pasūtījums, un šim pakalpojumam jābūt bez maksas,» uzsver Asermane.

Kaut arī "Brexit" piešķirts pagarināšanas termiņš līdz janvārim, nav pagarināts termiņš, kad beidzas pieteikšanās obligātajam statusam, lai netiktu izraidīti no valsts un varētu saņemt visus sociālekonomiskos labumus. Latvijas Ārlietu ministrija aicina tautiešus emigrācijā aktīvi reģistrēties pastāvīgajam statusam.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu