Izraēlas tiesa liek izraidīt cilvēktiesību organizācijas vadītāju (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
HRW Izraēlas un palestīniešu teritoriju nodaļas vadītājs ASV pilsonis Omars Šakirs
HRW Izraēlas un palestīniešu teritoriju nodaļas vadītājs ASV pilsonis Omars Šakirs Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas Augstākā tiesa otrdien nosprieda, ka starptautiskās cilvēktiesību organizācijas "Human Rights Watch" (HRW) vietējās nodaļas vadītājam valsts jāpamet 20 dienu laikā, noraidot apelācijas prasību, ko organizācija bija iesniegusi pret viņa deportēšanu.

Augstākā tiesa norādīja, ka HRW Izraēlas un palestīniešu teritoriju nodaļas vadītājs ASV pilsonis Omars Šakirs ir atbalstījis boikota, investīciju atsaukšanas un sankciju kustību (BDS), minot vairākus viņa paziņojumus tviterī. Šī kustība cenšas vairot ekonomisko spiedienu pret Izraēlu, lai panāktu izmaiņas Izraēlas politikā pret palestīniešiem.

Izraēla izdeva rīkojumu par Šakira deportēšanu jau pirms gada, kā iemeslu minot viņa aktīvismu un to, kas viņš atbalstījis Izraēlas boikotu.

Izraēlas lēmumu nosodīja Eiropas Savienība un citas cilvēktiesību aktīvistu organizācijas.

Kā Šakirs norādīja pēc tiesas sprieduma, ja Izraēla īstenos lēmumu par viņa deportēšanu, tā, "bloķējot HRW amatpersonu piekļuvi, būs pievienojusies tādām valstīm kā Irāna, Ziemeļkoreja un Ēģipte".

Atbilstoši Izraēlas likumiem Iekšlietu ministrijai ir tiesības atteikt vīzas cilvēkiem, kas atbalsta Izraēlas un okupēto Rietumkrasta teritoriju ebreju kolonistu apmetņu boikotu.

"Lai visi tie, kas darbojas pret Izraēlu, zina, ka mēs neļausim viņiem šeit dzīvot un strādāt," pēc tiesas sprieduma sacīja Izraēlas iekšlietu ministrs Arjehs Deri.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu