Aizņemties no Putinas: Krievijas prezidenta bijusī sieva darbojas ātro kredītu biznesā (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijusī sieva Ludmila tagad darbojas ātro kredītu biznesā – viņai pieder kapitāldaļas vienā no Krievijas lielākajiem mikrokreditēšanas uzņēmumiem “KarMaņi”, vēsta Krievijas izdevums “Sobesedņik”.

Kā noskaidrojis “Sobesedņik”, Ludmilai Škrebņevai pieder uzņēmums “Interjerservis”, kas kontrolē kompāniju “Meridian”, kura 2018.gadā ieguva daļēju kontroli pār Kipras ofšoru, kas ir ātro kredītu kompānijas “KarMaņi” īpašnieks.

Saskaņā ar pēdējo publiski pieejamo gada pārskatu, uzņēmums “KarMaņi” 2017.gadu noslēdza ar zaudējumiem.

Toreiz uzņēmuma dibinātājs Antons Zinovjevs un viņa partneris Konstantīns Jevdakovs paziņoja, ka viņi uzņēmumam piesaistījuši jaunus investorus, kas tajā ieguldīs desmit miljonus ASV dolāru, par to iegūstot uzņēmuma kapitāldaļas.

Šie investori toreiz izvēlējās palikt slepenībā, bet tagad noskaidrojies, ka viens no investoriem ir Putina bijusī sieva.

Kā liecina reitingu aģentūras “Ekspert RA”apkopotie dati, šā gada pirmajā pusē “KarMaņi” izsniegto aizdevumu apjoma ziņā bija sestā lielākā ātro kredītu kompānija Krievijā.

Saskaņā ar Krievijas centrālās bankas datiem, kredīti Krievijā ir 39,5 miljoniem cilvēku jeb 54% valsts iedzīvotāju darbspējas vecumā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu