Dzeltenā līnija rada milzu galvassāpes autovadītājiem Sarkandaugavā (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Aptuveni 100 metrus garš ceļa posms Pededzes ielā Sarkandaugavā remontdarbu dēļ jau aptuveni divus gadus ir apzīmēts ar dzelteno līniju. Tas nozīmē, ka šeit nevar novietot automašīnas, tomēr cilvēki kategoriski nepiekrīt aizlieguma nepieciešamībai un turpina parkoties, kur ierasts. Turklāt redzams, ka būvniecība, kuras dēļ aizliegums noteikts, vispār nenotiek, norāda raidījums Degpunktā.

"Nevar mašīnu nolikt. Labi, ka mums ir atļauja otrā pusē likt. Man te vienreiz sanāca, ka nebija, kur nolikt - sods bija. 30 eiro. Es jau runāju ar municipālajiem, bet neko. Viņi formulē, ka dzeltenā līnija, tātad nedrīkst likt mašīnas un viss. Tas, ka celtniecība šeit nenotiek viņus neinteresē. Saka tikai, ka "tiesā dodiet". Kāpēc nevar pateikt, ka būvniecība neiet, lai atļauj likt tās mašīnas. Tas ir ārprāts. Vakar te arī piecām mašīnām bija sodi uzlikti," stāsta sarkandaugavietis, pie kura nama uz apmalītes uzkrāsota dzeltenā līnija.

Ēkas iedzīvotāji arī zina, ka viņu vidū ir kāds sūdzībnieks, kurš, sagaidot piemērotāko brīdi, zvana policijai un Pašvaldības policijā apgalvo, ka līdz šim uz šo adresi Padedzes ielā saņemti jau pieci izsaukumi. 

Kā norāda raidījums Degpunktā, informācijas sniedzējs esot kāda kāda anonīma kundze, kuras ieskatā nevar pieļaut šādu iedzīvotāju patvaļību.

"Saņemot šādu informāciju, policijas darbinieki ierodas izsaukuma vietā un, izvērtējot dzeltenās līnijas likumību, izraksta autovadītājiem administratīvā pārkāpuma lēmumus. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par stāvēšanu dzeltenās nepārtrauktās līnijas darbības zonā uzliek naudas sodu 30 eiro apmērā," norāda Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene.

Rīgas Domes Satiksmes departamentā tikmēr norāda, ka dzeltenajai līnijai Padedzes ielā patiešām nav jāatrodas un tās darbības laiks ir beidzies. Neviens no būvniekiem vai pašvaldības darbiniekiem to neesot atjaunojis jau gadu, taču redzams, ka dzeltenā līnija ir svaigi pārkrāsota. Neoficiāla informācija liecina, ka līnijas pārkrāsošanu pati saviem spēkiem naktīs veic anonīmā persona. 

Lai vai kā, autovadītāji jau drīzumā varēs pilnīgi legāli šeit novietot savus auto, jo Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante norāda, ka būvnieki ir informēti un viņiem uzdots līniju likvidēt.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu