Eseksas traģēdija: Īrijas policija varētu būt uz pēdām cilvēku kontrabandistu grupējumam

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Īrijas policija veikusi kratīšanu divu brāļu īpašumos, konfiscējusi automašīnas un skaidru naudu, kā arī iesaldējusi bankas kontus ar apmēram 200 000 eiro, vēsta raidorganizācija BBC. Abi brāļi atrodas Eseksas policijas meklēšanā saistībā ar kravas auto konteinerā atrastajiem 39 cilvēku līķiem, taču Īrijā notiekošā izmeklēšana nav tiešā veidā saistīta ar traģisko notikumu.

Ronans un Kristofers Hjūzs ir aizdomās turamie Eseksas lietā.

Brāļu mājas bija starp desmit nekustamajiem īpašumiem, kuros kratīšanu veica Īrijas Noziedzīgi iegūto līdzekļu birojs (CAB), žurnālistiem apstiprināja informācijas avoti policijā.

Tas notika gadu ilgas cilvēktirdzniecības izmeklēšanas ietvaros. CAB konfiscēja vairākas automašīnas un skaidru naudu, kā arī panāca tiesas orderi par 20 bankas kontu iesaldēšanu. Tajos kopumā atradās ap 200 000 eiro.

CAB izmeklēšana koncentrējas uz "grupu, ko tur aizdomās par dalību dažādos starptautiskās cilvēku kontrabandas pasākumos".

Īrijas policija norāda, ka izmeklēšana pastiprinājusies pēdējo divu nedēļu laikā, kas sakrīt ar 39 mirušo atrašanu kravas auto konteinerā Eseksā. Visi mirušie identificēti kā vjetnamieši.

Domājams, ka traģiskais notikums deva jaunu sparu CAB cilvēku kontrabandas izmeklēšanai. Birojs ceturtdien pārmeklēja desmit īpašumus - septiņas mājas un trīs industriālos objektus. Konfiscēti četri auto: divi BMW, "Volkswagen" furgons un "Mitsubishi Shogun".

Konfiscēta tika arī skaidra nauda dažādās valūtās - 1400 eiro, 900 ASV dolāri un 600 mārciņas.

Tās pašas izmeklēšanas ietvaros otrdien Dublinas ostā tika konfiscētas Ziemeļīrijā un Bulgārijā reģistrētas kravas automašīnas.

Informācijas avoti Īrijas policijā apstiprināja, ka daļa no konfiscētajām lietām pieder 40 gadus vecajam Ronanam Hjūzam un 34 gadus vecajam Kristoferam Hjūzam.

Eseksas policija pagājušomēnes identificēja brāļus Hjūzus kā aizdomās turamos lietā par Eseksā atrastajiem 39 cilvēku līķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu