No "Tinder" randiņa līdz traģēdijai: jauna informācija par Jaunzēlandē nogalinātās britu tūristes lietu

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PA/Scanpix

2018.gada nogalē, dienu pirms savas 22.dzimšanas dienas, britu jauniete Greisa Mileina, ceļojot pa Jaunzēlandi, satikās ar iepazīšanās aplikācijā "Tinder" sastaptu vīrieti. Šī tikšanās izrādījās liktenīga - pēc apmēram nedēļas tika atrastas jaunās sievietes mirstīgās atliekas. Vīrieša dzīvesvietā tika atrasts asiņu traips, un Jaunzēlandes tiesā izskanējusī jaunākā informācija liecina, ka tās visdrīzāk ir Mileinas asinis, vēsta raidorganizācija SKY.

Aizdomās turētais ir 27 gadus vecs vīrietis, kura vārds juridisku iemeslu dēļ netiek atklāts.

Viņš apsūdzēts Mileinas žņaugšanā, līdz viņai pa degunu sāka tecēt asinis. Kad jaunā sieviete bija mirusi, vīrietis esot uzņēmis intīma rakstura fotogrāfijas ar viņas līķi, bet pēc tam to ielicis koferī un apracis mežā pie Oklendas.

Savukārt vīrieša advokāts apgalvo, ka Mileinas nāve bija netīša. Sieviete esot mirusi seksa laikā pēc tam, kad prasījusi vīrietim viņu žņaugt, norāda advokāts.

Mileina mira 2018.gada 1. vai 2.decembrī, pavisam neilgi pirms savas 22.dzimšanas dienas.

Tiesu medicīnas eksperti Oklendas Augstākajā tiesā piektdien norādīja, ka konstatēts mēģinājums satīrīt asins traipu "CityLife" viesnīcā, kur aizdomās turētais vīrietis dzīvoja. Vīrieša advokāts norāda, ka to esot izdarījusi policisti, kuri pārmeklēja numuru.

DNS eksperts Turlo Tomass-Stouns norādīja, ka no kofera un sievietes nagu apakšas paņemtajos paraugos "nav konstatēts vīrieša DNS", taču piebilda, ka "drēgnums, mitrums un atrašanās ārā" apgrūtina DNS paraugu analīzi.

Novērošanas kameru ierakstos redzams, kā Mileina un vīrietis skūpstās pirms ieiešanas "CityLife" viesnīcā. Tā bija pēdējā reize, kad Mileina redzēta dzīva.

Vīrieša "Google" meklējumu vēsture liecina, ka viņš pēc tam meklējis, kur nopirkt lielu somu vai koferi, kā arī interesējies par automašīnas noīrēšanas iespējām.

2018.gada 5.decembrī viņš arī meklējis tādas frāzes kā "maitēdāji putni" un "vai Jaunzēlandē ir maitu lijas".

Meklējumu vidū ir arī "Vaitakera kalnu grēda", kur 2018.gada 9.decembrī tika atrastas Mileinas mirstīgās atliekas.

Mobilā tālruņa dati liecina, ka vīrietis noskatījies daudzus pornogrāfiskus video un nākamajā dienā pēc Mileinas nāves norunājis tikšanos ar kādu citu "Tinder" sastaptu sievieti. Tolaik viņš vēl nebija atbrīvojies no Mileinas mirstīgajām atliekām.

Milleinas nāve satricinājusi Jaunzēlandi, kas tiek uzskatīta par ļoti drošu ceļojumu galamērķi. Valstī, kurā dzīvo nepilni pieci miljoni iedzīvotāju, gadā tiek reģistrētas apmēram 50 slepkavības.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu