Plotičku ezerā Daugavpilī otrdienas rītā aizturēti maluzvejnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien plkst.6 Plotičku ezerā Daugavpilī pašvaldības Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti aizturējuši maluzvejniekus.

Reidā laikā pārvaldes inspektori Poguļankas mikrorajonā aizturēja 1989. un 1990.gadā dzimušus Daugavpils iedzīvotājus, kuri zvejoja zivis ar nelikumīgiem zvejas rīkiem - zvejas tīkliem. Laivā atrasti divi tīkli un līdaka.

Par izdarīto pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kas nosūtīts izskatīšanai Valsts vides dienesta Daugavpils Reģionālajai vides pārvaldei.

Sods par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem fiziskām personām ir no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņemot zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas. Savukārt sods juridiskajām personām ir no 700 līdz 4300 eiro, un arī šajā gadījumā var konfiscēt aprīkojumu un atņemt zvejas tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu