"Staro Rīga" un balonu bizness - soctīkli skarbi par andelēšanos (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku tirdziņš Līvu laukumā gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā.
Ziemassvētku tirdziņš Līvu laukumā gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz 18.novembrim jau 12.reizi norisinās starptautiskais gaismas festivāls "Staro Rīga", kura tēma šogad būs 4D jeb gaismas mākslas četras dimensijas - laiks, telpa, cilvēks un gaisma. Visās četrās festivāla norises dienās tā objekti būs apskatāmi no plkst.17 līdz 23. 

Pavisam šogad festivālā ir apskatāmi 35 gaismas mākslas objekti, kas sadalīti divās programmās. Svinot valsts dzimšanas dienu, šā gada festivālā piedalās mākslinieki no sešām valstīm - Latvijas, Igaunijas, Dānijas, Vācijas, Francijas un Lielbritānijas.

Laika apstākļi šogad festivālam ir diezgan pateicīgi, līdz ar to ļaužu masas, kas dodas aplūkot objektus, ir samērā lielas. Kā jau vienmēr, viedokļi par redzēto ir dažādi - ir tādi, kas saka, ka ar katru gadu paliek arvien garlaicīgāk, bet ir tikpat daudzi, kas soctīklos dalās ar krāšņiem foto, kam pievienoti sajūsmas pilni komentāri. Savukārt vecāki ar bērniem, lielās burzmas nogurdināti, spriež, vai šis pasākums maz ir piemērots ģimenēm.

Taču, ko nevar nepamanīt viedokļu dažādībā, tas ir - nepatika pret tirgotājiem, kas daudzviet tirgo "spīdīgos štruntiņus", pat pārspējot pašus festivāla objektus spožumā un liekot bērniem kļūt nervoziem aiz iekāres.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu