Tiesa noraida "Memory Water" sūdzību par KNAB uzlikto sodu aizdomās par "KPV LV" slēptu reklamēšanu (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas rajona tiesa ir noraidījusi ūdens tirgotāja "Memory Water" sūdzību par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto 600 eiro sodu aizdomās par partijas "KPV LV" slēptu reklamēšanu.

Tiesā pavēstīja, ka KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes šī gada 22.marta lēmums atstāts negrozīts, bet "Memory Water" sūdzība noraidīta. Tiesas lēmumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

KNAB uzņēmumu sodīja, jo uzskata, ka tas aiz savas reklāmas slēpis partijas "KPV LV" priekšvēlēšanu aģitāciju, neiesniedzot aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus.

Pārbaudi KNAB sāka pagājušā gada vasarā pirms 13.Saeimas vēlēšanām. Pārbaudi birojs bija sācis pēc savas iniciatīvas, taču birojā bijuši saņemti arī vairāki iesniegumi. Sociālajos tīklos bija izteiktas aizdomas, ka uzņēmuma reklāmās veikta partijas "KPV LV" slēptā priekšvēlēšanu aģitācija, jo kampaņā izmantotais teksts "Sākam ar sevi!" bija līdzīgs konkrētās partijas izmantotajam sauklim "Valstij jāsāk ar sevi".

KNAB pabeidza pārbaudi saistībā ar "Memory Water" reklāmas kampaņu un secināja, ka uzņēmums izdarījis administratīvo pārkāpumu, jo izvietojis "KPV LV" priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus publiskās lietošanas ārtelpās, par kuriem likuma noteiktajā kārtībā nebija iesniegti KNAB izvietošanas izcenojumi.

KNAB par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu, neiesniedzot izvietošanas izcenojumus, "Memory Water" piemēroja 600 eiro naudas sodu.

TVNET rakstīja, ka Zemkopības ministrija un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) secināja, ka strukturētā ūdens tirgotāji SIA “Memory Water” savās reklāmās maldina pircējus, un aicināja uzņēmumu pieņemties prātā un ievērot normatīvo aktu prasības, dzeramā ūdens tirgotāji turpina reklamēt savu preci, stāstot pseidozinātniskas muļķības. PTAC ir sākta administratīvā lieta par maldinošu un profesionālajai rūpībai neatbilstošu komercpraksi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu