Princis Endrū apgalvo, ka nenožēlojot draudzību ar Epsteinu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas princis Endrū
Lielbritānijas princis Endrū Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas princis Endrū sestdien sniedza interviju britu raidorganizācijai BBC, kas vēlāk izpelnījās tādus apzīmējumus kā "katastrofa". Jorkas hercogs intervijā noliedza, ka viņš būtu nodarbojies ar seksu ar 17 gadus vecu meiteni.

Princis Endrū bija labos draugos ar pedofilijā apsūdzēto amerikāņu miljardieri Džefriju Epsteinu, kurš augustā nomira ieslodzījumā. 

Finansists Epsteins apgrozījās sabiedrības augstākajās aprindās, lai gan jau 2008.gadā tika pirmoreiz tiesāts par nepilngadīgas prostitūtas nolīgšanu.

Kad Epsteins tika otro reizi aizturēts par pedofiliju un vēlāk cietumā mira, liela uzmanība tika pievērsta princim Endrū, kurš bija viens no redzamākajiem Epsteina draugiem. Princis Endrū "kategoriski" noliedza jebkāda veida seksuālus kontaktus ar Virdžīniju Džufri, kura savukārt apgalvo, ka pirmā intīmā sakara laikā viņa esot bijusi vien 17 gadus veca.

Jorkas hercogs uzstāja, ka 2001.gada 10.martā, kad pēc Džufres sacītā esot notikusi viņu tikšanās, viņš patiesībā esot aizvedis meitu uz bērnu ballīti picērijā un atlikušo vakaru aizvadījis mājās.

Runājot par Epsteinu, princis Endrū sacīja, ka finansists viņam esot bijis gandrīz kā "garīgās veselības problēma".

Princis Endrū arī sacīja, ka neesot zinājis par pirmajām Epsteinam izvirzītajām apsūdzībām, kad uzaicināja amerikāņu miljardieri uz savas meitas princeses Beatrises 18.dzimšanas dienas svinībām Vindzoras pilī.

Viņš arī teica, ka nenožēlojot tuvo draudzību ar Epsteinu, jo tā devusi viņam "iespējas" daudz ko iemācīties par uzņēmējdarbību.

Princis Endrū ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Filipa trešais bērns, kroņprinča Čārlza brālis.

Britu karaļnama un politikas komentētāji vienbalsīgi dēvē interviju par "katastrofu", kuru esot "grūti skatīties" un kura esot liela karaliskās ģimenes sabiedrisko attiecību neveiksme.

Tikmēr kāda sieviete apsūdzējusi Epsteinu seksuālā vardarbībā, kad viņa bija vien 15 gadus veca. Viņa aicinājusi princi Endrū dalīties informācijā par bijušo draugu.

Tagad 31 gadu vecā sieviete apgalvo, ka Epsteins esot viņu seksuāli izmantojis savā rančo Ņūmeksikā. Jauniete 2004.gadā skolas ekskursijas laikā Ņujorkā bija iepazinusies ar Epsteina sekretāri, kura pusaudzei stāstīja, ka Epsteins gribot palīdzēt trūcīgām meitenēm.

Epsteins esot palūdzis masāžu un tad viņu seksuāli izmantojis.

Vairāk nekā desmit sievietes vērsušās tiesā pret Epsteina mantojuma pārvaldniekiem seksuālu noziegumu dēļ. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu