"airBaltic" apņēmusies par 25% palielināt sieviešu pārstāvniecību augstākā līmeņa amatos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" otrdien parakstīja Starptautiskās gaisa transporta asociācijas (IATA) "25by2025" dzimumu daudzveidības apņemšanos, kas paredz līdz 2025.gadam palielināt sieviešu pārstāvniecību augstākā līmeņa amatos par 25%, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Apņemšanās tika parakstīta IATA "Wings of Change" konferencē.

"Mēs esam apņēmušies sasniegt dzimumu līdztiesību un mudināt sievietes izvēlēties labi apmaksātas profesijas. Tagad mēs pievienojamies citiem nozares līderiem kopīgā kampaņā turpināt uzlabot sieviešu līdzdalību uzņēmumā un nozarē. "airBaltic" kā inovatīva lidsabiedrība veicina progresu dažādās jomās Latvijā un globālā mērogā," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Kompānijā informēja, ka šobrīd vairāk nekā 40% no "airBaltic" augstākā līmeņa vadības pārstāvjiem ir sievietes.

Tāpat kompānijā norādīja, ka IATA šogad paziņoja, ka "airBaltic" nominēta Daudzveidības un iekļaujošas komandas balvai ("Diversity & Inclusion team award"), kas radīta, lai godinātu lidsabiedrības, kuras piedzīvojušas reālas izmaiņas, pateicoties darbam, kas paveikts attiecībā uz daudzveidību un iekļaušanu.

LETA jau ziņoja, ka "airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā. 

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu