Izsniegts jau vairāk nekā 81 000 "3+ Ģimenes karšu", programmu atbalsta 350 firmu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģimene. Ilustratīvs foto.
Ģimene. Ilustratīvs foto. Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images

Valsts atbalsta programmā "3+ Ģimenes karte" līdz šim iesaistījušies 350 uzņēmumi, bet kartes izsniegtas 81 829 cilvēkiem, informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Dace Zariņa-Zviedre.

Uzņēmēju un valsts iestāžu skaits, kas iesaistās programmā ar katru gadu palielinās, kas, SIF pārstāves ieskatā, liecina par pieaugošu atbildības sajūtu sabiedrībā.

Pēc viņas teiktā, programmā iesaistās arvien vairāk kultūras iestāžu, tostarp, piemēram, Latvijas Leļļu teātris, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Latvijas Nacionālā Opera.

Viņasprāt, ļoti būtisks ir arī pārtikas veikalu, degvielas uzpildes staciju, apģērbu veikalu un grāmatnīcu atbalsts un iesaiste programmā, jo šie izdevumi veido lielu daļu no daudzbērnu ģimenes ikdienas budžeta.

Svarīgs ir arī valsts sniegtais atbalsts, piemēram, atlaides no 50% līdz 90% starpreģionālajos autobusu un vilcienu maršrutos, piebilda Zariņa-Zviedre.

SIF ceturtdien godinās uzņēmējus, kuri piedalās šajā programmā. SIF pārstāve norādīja, ka šis ir jau ceturtais gads, kad programmas dalībniekiem - uzņēmumiem tiks izsniegti atzinības raksti. Svinīgais pasākums notiks 21.novembrī Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā. Apbalvojot uzņēmumus, organizatori vēlas arī vairot interesi par šo programmu.

Atzinības rakstus pasniegs Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, kā arī aktrise, sešu bērnu mamma un "3+ Ģimenes karte" īpašniece Aurēlija Anužīte, TV personība un daudzbērnu ģimenes tēvs, kā arī "3+ Ģimenes kartes" īpašnieks Armands Simsons un Labklājības ministrijas valsts sekretārs Inguss Alliks.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu