Epsteina cietumsargus apsūdz dokumentu falsificēšanā (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Džefrijs Epsteins
Džefrijs Epsteins Foto: AP/Scanpix

Diviem cietumsargiem, kuri dežurēja amerikāņu miljardiera Džefrija Epsteina nāves diena, uzrādīta apsūdzība par ieslodzījuma vietas iekšējo dokumentu falsificēšanu.

Viņi apsūdzēti par to, ka neievēroja procedūru un neapraudzīja Epsteinu ik pēc 30 minūtēm, taču falsificēja iekšējo uzskaiti, lai izskatītos, ka viņi apzinīgi pildījuši pienākumus.

Abi cietumsargi otrdien tiesā noliedza savu vainu.

Savukārt prokurors Džefrijs Bermans norāda, ka 31 un 41 gadu vecie cietumsargi "ievērojamu daļu" no savas maiņas esot pavadījuši, "sēžot pie galda, sērfojot internetā un grozoties pa koplietošanas telpām". Pēc tam viņi veikuši "viltus ierakstus" iekšējā uzskaitē, melojot, ka ir pārskaitījuši ieslodzītos.

"Mēs uzskatām, ka šie darbinieki viltoja uzskaites dokumentus, lai radītu iespaidu, ka viņi sekoja protokolam. Šādas rīcības radītie drošības riski ir milzīgi," paziņojis Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora asistents Viljams Svīnijs.

Novērošanas kameru ieraksti liecina, ka Epsteina kamerā tovakar neiegāja neviens cits cilvēks.

Iepriekš izskanējis, ka abi cietumsargi Epsteina nāves laikā strādāja virsstundas pēc diennakti garas maiņas, jo ieslodzījuma vietā trūkst darbinieku.

ASV finansists Epsteins, kurš apgrozījās augstākajās sabiedrības aprindās, augustā pakārās cietuma kamerā. Viņš bija apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā.

Epsteins pirms vairāk nekā desmit gadiem jau bija notiesāts par nepilngadīgas prostitūtas pakalpojumu izmantošanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu