Francijas mediji sūdzas autortiesību lietā pret "Google" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Francijas mediju organizācijas trešdien iesniegušas sūdzību valsts konkurences uzraugam pret tīmekļa lieluzņēmumu "Google", jo ASV uzņēmums, kā skaidro sūdzības iesniedzēji, atsakās maksāt par mediju satura publicēšanu.

Līdz ar šo soli sākta juridiskā cīņa pret "Google" jauno Eiropas Savienības (ES) autortiesību normu kontekstā, un tam var būt nopietnas sekas attiecībā uz preses nākotni.

Francija šogad kļuva par pirmo valsti, kas ratificējusi ES normas. To mērķis ir panākt, ka izdevēji tiek kompensēti, kad to saturs tiek demonstrēts tīmeklī.

Preses alianse APIG , kas apvieno vairākus desmitus nacionālo un reģionālo laikrakstu, žurnālu redaktoru savienība, kā arī ziņu aģentūra AFP, kas iesniegusi atsevišķu sūdzību, apgalvo, ka "Google" neievēro ES noteikumus.

"Google" norādījis, ka publikācijas, attēli un video tiks demonstrēti meklēšanas rezultātos vienīgi tad, ja mediji ļaus uzņēmumam to darīt par brīvu.

Pretējā gadījumā parādīsies tikai virsraksts un saite uz saturu, skaidrojis "Google", un tas pavisam noteikti mazinās redzamību un izdevēju potenciālos ieņēmumus no reklāmām.

"Google" presei piedāvā izvēli mirt "no holēras vai mēra", sacīja APIG prezidents Žans Mišels Belē.

"Google" ļaunprātīgi izmanto dominējošo stāvokli tirgū, sūdzībā norādīja tās iesniedzēji.

"Google" pārmetumus noraida, tomēr sola sadarboties ar konkurences pārvaldi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu