Navaļnijs sūdz tiesā Putinu (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/EPA/Scanpix

Ceturtdien Krievijas Korupcijas apkarošanas fonds, tā dibinātājs Aleksejs Navaļnijs un vairāk nekā desmit fonda darbinieki iesnieguši tiesā kopīgu prasību pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, uzskatot, ka Putins ir tiešā veidā atbildīgs pret dažādām represijām, kas tiek vērstas pret Korupcijas apkarošanas fondu un tā pārstāvjiem.

Navaļnijs un viņa dibinātais fonds uzskata, ka tieši Putins devis rīkojumu safabricēt dažādas tiesas prāvas gan pret pašu fondu, gan pret tā darbiniekiem, tādējādi atriebjoties par fonda veiktajām izmeklēšanām par korupciju un tā aktīvistu līdzdalību protestos pret opozīcijas kandidātu nepielaišanu dalībai šovasar notikušajā Maskavas domes vēlēšanās.

Fonds un tā darbinieki savā prasībā pret Putinu norāda, ka viņš, kā valsts prezidents, ir konstitūcijas garants. Tomēr šis "garants" nekādā veidā nereaģē uz sistemātiskiem un rupjiem konstitucionālo tiesību pārkāpumiem, kas pieļauti attiecībā uz Korupcijas apkarošanas fondu un tā darbiniekiem.

Prasībā arī pieprasīts atzīt par nelikumīgām Putina darbības saistībā ar kriminālvajāšanas vēršanu un lietas safabricēšanu pret Korupcijas apkarošanas fondu. Fonds uzskata, ka viens no šīs lietas organizētājiem ir tieši Putins.

Navaļnijs un viņa domubiedri savā paziņojumā arī uzsver, ka prasība pret Putinu nav uzskatāma vien par politisku paziņojumu - fonda pārstāvji ir gatavi arī tiesā pierādīt savu taisnību.

Kā vēstīts, Navaļnija dibinātajam fondam tiesa noteikusi "ārvalstu aģenta" statusu, kas nozīmē, ka fonds tiek pakļauts stigrai uzraudzībai.

Pēdējo mēnešu laikā daudzos fonda birojos visā Ķrievijā ar notikušas kratīšanas.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu