Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta turpinājums
:format(webp)/nginx/o/2019/11/27/12769054t1h1ee8.jpg)
Krustnagliņām ir labi atpazīstama un visiem zināma smarža un saldeni piparota garša. Šī garšviela organismā uzlabo limfātiskās sistēmas cirkulāciju, labi izvada toksīnus, veicina gremošanu, kā arī mazina kuņģa dedzināšanu. Tāpat krustnagliņām piemīt spēcīgas antibakteriālās un pretvīrusu īpašības. Izmanto gan veselā, gan maltā veidā. Var izmantot arī kulinārijā – pievienojot gaļas ēdieniem, piparkūku mīklai, iemīļotajiem ziemas dzērieniem, kā arī gatavojot konservētus ķirbjus un augļus.
Raksta turpinājums