Čili pulveris

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Čili pulverim piemīt asas un sildošas, pat dedzinošas garšas īpašības. Tā aso sajūtu rada aktīvā viela kapsaicīns, kas stimulē asinsriti mutes un kuņģa gļotādā, palielinot kuņģa sulas izdalīšanos un veicinot apetīti un gremošanu. Pikantās īpašības ļauj ātrāk sadedzināt kalorijas un uzlabo vielmaiņu, tāpat tiek uzlabota arī aknu darbība un šķidrinātas asinis. Veikalos “tīru” čili atrast nevar, tas tiek iejaukts garšvielu maisījumos. Vislabāk čili garša un aromāts izdalās, ja to uzkarsē uz pannas pirms pievienošanas ēdienam. Ziema ir īstais laiks, lai sildītos ar čili pulveri – to var pievienot zupām, gaļas un dārzeņu ēdieniem, kā arī šokolādes desertiem un dzērieniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu