Zolitūdes traģēdijas krimināllietu turpinās skatīt nākamnedēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 3.decembrī plkst.10 ar tiesas debatēm turpinās skatīt Zolitūdes traģēdijas krimināllietu.

Ceturtdien notikušajā tiesas sēdē arī turpinājās debates, kuru laikā savas debašu runas sacīja trīs apsūdzēto aizstāvji. 

Kopš septembra tiesas sēdes nebija notikušas, jo sasirga viena no tiesas sastāva tiesnesēm Dzintra Zemitāne. Otrdien viņa tika aizstāta ar Anitu Grāvīti. Tas nozīmē, ka lietas iztiesāšana turpināsies un tiks pabeigta jaunā trīs tiesnešu tiesas sastāvā.

Nevienam no klātesošajiem lietas dalībniekiem noraidījumu pret jauno tiesas sastāvu nebija.

Jau vēstīts, ka raugoties optimistiski, tiesa pieļauj, ka lietu pirmās instances tiesā varētu pabeigt iztiesāt 2020.gada pirmajā pusē. 

Novembrī apritēja seši gadi kopš Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Policija un prokuratūra pirmstiesas izmeklēšanu veica aptuveni divus gadus, savukārt tiesas process patlaban ilgst trīs gadus un septiņus mēnešus.

Jūnijā prokuratūra pabeidza savu debašu runu, izsakot arī viedokli par apsūdzētajam piemērojamā soda veidu un mēru. Tiesas debates ir viens no noslēdzošajiem posmiem lietas izskatīšanas procesā.

Tikmēr Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrība "Zolitūde 21.11." uzskata, ka ir vērojama tiesas procesa vilcināšana, tāpēc, protestējot pret ilgo iztiesāšanas procesu, biedrība šogad nerīkoja Zolitūdes traģēdijas piemiņas pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu