Tiesa MH17 lietā notiks pēc Nīderlandes likumiem (37)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa par reisa MH17 aviolainera notriekšanu 2014.gadā virs Austrumukrainas sāksies 2020.gada 9.martā un notiks pēc Nīderlandes likumiem, nevis starptautiskajiem, nolēmušas Nīderlandes varasiestādes.

Tiesas sēdes sakarā ar paaugstināto sabiedrības interesi pārceltas no apgabaltiesas ēkas Hāgā uz Juridisko kompleksu Shipholas lidostas tuvumā.

Starptautiskā izmeklēšanas komisija identificējusi četrus aizdomās turamos lietā par lidmašīnas notriekšanu. Aizdomās turamie identificēti kā Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs un Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko. Viņus visus Nīderlandē tiesās aizmuguriski.

Tiesas kolēģijā būs pieci tiesneši - trīs pastāvīgie un divi vietnieki.

Tiesas sēdes ieplānotas līdz 2021.gada marta beigām un tām varēs sekot līdzi translācijā internetā.

Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" tika notriekta 2014.gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Izmeklētāji iepriekš paziņojuši, ka raķete "Buk", ar kuru notriekta lidmašīna, uz Ukrainu tika nogādāta no Krievijas pretgaisa brigādes, kas bāzēta Kurskā.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu