Labdarības veikalu tīkls rīko mākslas priekšmetu izsoli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Sagaidot Ziemassvētkus, no 2. līdz 13. decembrim labdarības veikalu tīkls “Otrā elpa” rīko mākslas priekšmetu izsoli. Tās laikā vairāksolīšanai būs pieejami 100 ekskluzīvi un kultūrvēsturiski vērtīgi mākslas priekšmeti. To sarakstā atrodami gan Kuzņecova un Rīgas porcelāna fabrikā ražoti trauki, gan dažādu mākslinieku autordarbi. Izsoles laikā iegūtie finansiālie līdzekļi tiks novirzīti Bērnu slimnīcas fonda un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Orgānu donoru programmai “Dāvā otru dzīvību”.

Labdarības veikalu tīkls “Otrā elpa” visu gadu ir krājuši cilvēku saziedotos mākslas un antikvāros priekšmetus. Izsoles priekšmeti būs pieejami apskatei gan mājas lapā, gan labdarības veikalā “Otrā elpa. Marijas”, Marijas ielā 8, Rīgā.

Ikvienam interesentam būs iespēja iegādāties dažādus mākslas darbus, oriģinālgleznas, vērtīgus traukus, tēlniecības darbus, retas grāmatas u.c. interesantus priekšmetus.

Izsolāmo lietu sarakstā pieejami mākslinieku I. Brants, V. Pelšes, M. Stīpnieka un J. Brektes darbi.

“Mūsu aicinājums ir paskatīties uz lietām un dāvanām citādāk, arī lietotas mantas var būt kādam ļoti noderīgas, mīļas un priecēt ikdienā. Otrās Elpas veikalos vienmēr ir atrodamas pērles, un mēs esam par pārdomātu izvēli un patēriņu.

Ja Ziemassvētku dāvanas izvēle sagādā grūtības vai nav pārliecības par to, vai dāvana būs izvēlēta pareizi, alternatīvs risinājums ir arī Otrās Elpas dāvanu karte, kas sniedz iespēju iepirkties jebkurā no mūsu veikaliem,”

norāda Elīna Neilande, labdarības veikalu tīkla “Otrā elpa” dibinātāja un vadītāja.

Izsoles mērķis ir novirzīt finansiālus līdzekļus Otrās Elpas, Bērnu Slimnīcas fonda un Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcas orgānu donoru programmai, kas izveidota, lai veidotu ārkārtas uzkrājumus, sedzot tos izdevumus, kuri ģimenei rodas, ja mazajam pacientam nepieciešams saņemt medicīnisko palīdzību ārpus Latvijas robežām. Bērnu slimnīca nodrošina augsti kvalificētu palīdzību, tomēr ir komplicēti gadījumi, kad ir nepieciešamība sadarboties ar ārvalstu klīnikām. Ārstniecības izmaksas sedz valsts, taču ceļa un uzturēšanās maksa, kā arī specifisku izmeklējumu izmaksas paliek vecāku ziņā. Lai sniegtu palīdzību šādos gadījumos, programma nodrošina ārkārtas uzkrājumus. Orgānu donoru programma nodrošina iespēju apmaksāt visus nepieciešamos izdevumus, kuri nav saistīti ar bērnu tiešajiem ārstēšanās izdevumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu