Mācās no kļūdām: Melānija Trampa izrāda izpušķoto Balto namu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pērn Melānija Trampa izpelnījās asu sabiedrības kritiku - toreiz ASV pirmo lēdiju zākāja nevis par bezgaumīga tērpa izvēli vai izšķērdību, bet gan baiso Baltā nama noformējumu. 2018. gada Ziemassvētkus Baltais nams sagaidīja ar koši sarkanām eglēm, kas vizuāli līdzinājās kādas šausmu filmas ainās redzētajam. Šogad pirmā lēdija sadarbībā ar dekoratoriem ir izrotājusi Balto namu piezemētos toņos, taču ieturot svētku rotājumus greznā manierē, vēsta oficiālā Baltā nama mājaslapa. 

Baltā nama sapošana svētkiem ir ikgadēja tradīcija - šogad svētku tēma ir "Amerikas gars", kura ietvaros ASV pirmajai lēdijai dekoru izvēlē bija jāpievērš uzmanība figūrām un ornamentiem, kas simbolizē ASV kultūru, tradīcijas un vērtības. Melānija Trampa, sadarbojoties ar dizaineru komandu, izstrādāja maigu, piezemētu, bet vienlaikus līksmu Ziemassvētku dekorāciju izkārtojumu un dizainu.  

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Ēkas austrumu spārnā Baltā nama apmeklētājus priecē eglītes un rotājumi zelta toņos - šeit dekori ir vērsti uz amerikāņu dizaina, arhitektūras un inovāciju attīstību. Savukārt pirmā stāva koridora rotājumi godina iepriekšējās ASV pirmās lēdijas - arī eglītes šeit ir ieturētas sievišķīgos pūderkrāsu toņos. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Savdabīgi dekori ir vērojami austrumu spārna otrā stāva eglēs, kuru galotnes rotā divi ērgļi, bet zaros ir iekarināti ASV karogi. Savukārt citās nozīmīgās zālēs egles rotā gaiši papīra ziedi, bagātīgas lampiņu virtenes, augu atveidi no katra štata un pat Adventes kalendāri, rotaļlietas un bērnu spēlītes. Līdz ar rotājumiem un eglēm Baltajā namā ir uzstādīti piparkūku namiņi, kas atveido ASV nozīmīgākās arhitektoniskās struktūras, kā, piemēram, Zelta vārtu tilts, Brīvības statuja, Rašmoras kalns un citi. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

"Šajos Ziemassvētkos vēlos godināt tos, kas ir veidojuši šo valsti un to ir padarījuši par vietu, kuru ar lepnumu varam saukt par mājām," stāsta Melānija. "Kad apceļoju valsti, mani iedvesmo uzcītīgi un mērķtiecīgi cilvēki un ģimenes, kuras man gadās satikt. Liels paldies visiem, kas iesaistījās Cilvēku nama dekorēšanā. Es vēlu visiem ļoti priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu," tā mājaslapā raksta Trampa.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu