"Neesmu miljardiere." Demokrāte Kamala Harisa izstājas no priekšvēlēšanu cīņas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV senatore Kamala Harisa
ASV senatore Kamala Harisa Foto: Reuters/ScanPix

ASV senatore Kamala Harisa otrdien paziņoja par izstāšanos no sacensības par Demokrātu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām nākamgad, paskaidrojot saviem atbalstītājiem, ka viņai nav finansiālu līdzekļu šīs sacensības turpināšanai.

"Es neesmu miljardiere. Es nevaru finansēt pati savu kampaņu. Un, kampaņai turpinoties, ir kļuvis arvien grūtāk savākt naudu, kas mums vajadzīga sacensībai," Harisa rakstīja e-pasta vēstulē.

Harisa janvārī bija paziņojusi par kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu vēlēšanās 2020.gadā, kļūstot par sesto kandidāti no Demokrātu partijas un cerot kļūt ne tikai par pirmo sievieti ASV prezidenta amatā, bet arī par pirmo melnādaino sievieti ASV augstākajā amatā.

Viņa bija agrīna favorīte šajā sacensībā, bet ir izstājusies no tās divas nedēļas pirms tam, kad viņas Kalifornijas štats paredz rīkot sestās prezidenta kandidātu debates Losandželosā, un divus mēnešus pirms priekšvēlēšanu sapulcēm Aijovas štatā, uz kuru viņas kampaņa bija fokusējusi savus pūliņus.

Lai gan Harisa atpalika aptaujās Kalifornijā, viņas izstāšanās var sapurināt priekšvēlēšanu sacensību šajā štatā, kur 3.martā tā sauktajā "Superotrdienā" Demokrātu partijas atbalstītāji balsos par sev vēlamajiem kandidātiem. 

Harisa 2011.-2017.gadā bija Kalifornijas štata ģenerālprokurore un 2017.gada janvārī kļuva par ASV senatori no Kalifornijas štata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu