Iespējams tikai Krievijā: Miljardieri rada krēslu no banknotēm (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Reizēm, jokojot par bagātniekiem, mēdz atskanēt paruna "sēž uz naudas poda", bet, tiesa, to mēdz lietot pārnestā nozīmē. Taču kāds krievu miljardieris šo parunu ir "pacēlis" jaunā, burtiskā līmenī un radījis mākslas darbu, kas ir pildīts ar īstām banknotēm miljons dolāru vērtībā. 

Krēsla formas mākslas darbs kopš 1. decembra ir apskatāms Maskavas emociju muzejā. Šajā neparastajā necauršaujamajā stikla krēslā ir izvietotas ASV dolāru banknotes miljons dolāru vērtībā - naudas žūkšņi ir izkārtoti septiņu centimetru biezumā. Šā dārgā mākslas darba autori ir Krievijas popārta mākslinieks Aleksejs Sergijenko un krievu uzņēmējs Igors Ribakovs. 

Foto: EPA/Scanpix

Portālam "Euronews" mākslinieki skaidrojuši, ka šis teju tonnu smagais mākslas darbs ļauj muzeja apmeklētājiem sajust fizisku "naudas enerģiju". Katram apmeklētājam ir iespēja iesēsties ekstravagantajā krēslā, tiesa, tas notiks stingrā apsardzes uzraudzībā. 

Foto: EPA/Scanpix

Naudas krēsla autors, popārta mākslinieks Sergijenko plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams pēc tam, kad 2012. gadā nāca klajā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina satīriskiem portretiem. Savukārt Ribakovs ir līdzīpašnieks kādam tehnoloģiju uzņēmumam.     

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu