Deputāti pirms uzklausīšanas nepubliskos vērtējumu par NEPLP kandidātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP logotips.
NEPLP logotips. Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir nolēmusi pirms Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amata kandidātu uzklausīšanas nepubliskot NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes sniegto vērtējumu par pretendentiem.

Pašlaik nav noteikts, kad komisija varētu sākt kandidātu uzklausīšanu uz diviem vakantajiem amatiem NEPLP.

Aģentūra LETA vēstīja, ka Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) ir cietis ugunsgrēkā un ārstējas slimnīcā. Iespējams, ka šī situācija var ietekmēt kandidātu iztaujāšanas laiku komisijā.

NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes locekle, biedrības "Par legālu saturu" pārstāve Dace Kotzeva iepriekš aģentūrai LETA atzīmēja, ka vakantajiem amatiem NEPLP pieteikušies arī tādi cilvēki, kuri nepatērē medijus.

Kotzeva skaidroja, ka padomē uzklausīti visi vakantajiem amatiem pieteikušies cilvēki. Visu pretendentu uzklausīšana ilgusi vairāk nekā piecas stundas, katram kandidātam atvēlot aptuveni 15 minūtes, šajā laikā iztaujājot gan par nozares aktualitātēm, gan arī par redzējumu saistībā ar darbiem, kas būtu veicami, stājoties NEPLP locekļa amatā.

Ne visi kandidāti, kas izrādījuši interesi par darbu NEPLP, ir kvalificēti šim darbam, uzskata Kotzeva, pagaidām gan neatklājot to personu vārdus, kuri varētu būt izskatāmi kā reālākie vakanto amatu pretendenti.

Jau vēstīts, ka uz diviem vakantajiem padomes locekļu amatiem pašlaik pretendē 16 kandidāti. Viņu vidū ir SIA "Bite Latvija" mobilo ierīču menedžeris Jānis Ābele, bijusī NEPLP locekle, ārštata žurnāliste, recenzente, mediju analītiķe Aija Dulevska, TV3 ziņu žurnālists, SIA "E Komunikācijas" valdes loceklis Jānis Eglītis un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" lektors Sabiedrisko attiecību un reklāmas menedžmenta programmā, Latvijas Pašvaldību mācību centra pasniedzējs Ilmārs Jargans.

Tāpat uz NEPLP kandidē SIA "Mediju grupa Super FM" radio raidījumu vadītāja, redaktore Jekaterīna Jerofejeva-Āboliņa, LNT žurnāliste Ieva Kalderauska, Latvijas Radio 2 mūzikas programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte, rakstniece, Rīgas domes deputāte Eva Mārtuža un žurnāliste AS "Latvijas Mediji" izdevumos Ilze Pētersone.

Datorfirmas SIA "NT Piedzīvojumi" valdes loceklis Andis Plakans, kādreizējais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs, Latvijas Kultūras akadēmijas vieslektors Roberts Putnis, bijušais Saeimas deputāts Kārlis Seržants, filozofs, bijušais interneta žurnāla "Satori.lv" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, Latgales Reģionālās televīzijas attīstības direktore, Rīga TV24 satura redaktore, producente Inese Šuļžanoka, konsultants, pētnieks Latvijas Universitātē Oļģerts Tipāns un TV3 ziņu žurnālists Jānis Zariņš.

Kā ziņots, konkurss uz NEPLP divu locekļu vakancēm izsludināts, jo šo amatu atstājusi Gunta Līdaka un decembrī šo amatu atstās arī padomes vadītāja Dace Ķezbere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu