Ieskaties pirmais! ⟩ "Cabaret" 30. gadu glamūrs, absinta saulriets un pikantā bohēma

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Oskars Vailds ir teicis, ka absints ir saullēkts jebkurā brīdī. Hemingvejs šo zaļo dziru salīdzina ar bīstamiem naža trikiem, bet poēts Dovsons apgalvo, ka absints tev var likt iemīlēt pat pīrāgu. Kā ir patiesībā? Dodies uz "Cabaret" koncertuzvedumu "Absints" un uzzini!

Prožektori satumst, sarunas pieklust, līdz dzirdami tikai čuksti. Ir neliels satraukums, bet tu nepretojies un ļaujies saldā sapņa reibumam. Viss kļūst viegls, bezrūpīgs, bez saprāta ietekmes tevi pārņem bezsvara sajūta un gaistoša pieskāriena brīnums… ABSINTS.

Šā gada decembrī un 2020. gada janvārī H20 6 Kvartāla lielā zāle pārtop par teātra restorānu "Absints", kurā valda "Cabaret" iemīļotā atmosfēra - saposušies viesi pulcējas, lai baudītu dzirkstošu vakaru džeza orķestra, profesionālu dziedātāju, dejotāju, aktieru un cirka mākslinieku kompānijā.

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Trīsdesmito gadu bohēma un grācija

Šogad iestudējuma režisors Viktors Runtulis un viņa komanda atgriezīsies 20. gadsimta 30. gados, kad Eiropā un ASV sāka veidoties vietas, kurās pulcējās radošas personības un dzīves baudītāji. Kāds dziedāja, cits dejoja vai skaitīja dzeju, vēl cits to visu iemūžināja gleznā.

Pārējie, bohēmas un absinta virpuļa apņemti, vērtēja un baudīja šīs dzīvās performances.

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Koncertiestudējuma “ABSINTS” veidotāji saglabās gan šo intīmo uzstāšanās formu, gan arī veidos ļoti krāšņas un iespaidīgas kulminācijas, kurās tiks iesaistīti visi iestudējuma personāži.

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Jaunais Sinatra Miķelis un burleskas karaliene Elza

"Cabaret" ilggadīgie apmeklētāji šogad varēja piedzīvot arī "kaut ko jaunu" - gluži kā absinta malku, nezinot, kurp tas tevi aizvedīs.

Koncertuzveduma pamatsastāva "jaunajiem"  (Katrīnai Annai Vīgantei un Miķelim Putniņam) gan jau nācās pasvīst, jo kāpa uz skatuves pašmāju iemīļoto zvaigžņu Ralfa Eilanda un Aijas Vītoliņas "kurpēs".

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Tomēr teikšu - aplausi! Īpašas ovācijas izpelnījās Miķeļa jeb Bendžamina performances, jo vairums viņa samtaino balss tembru salīdzina ar Frenka Sinatras vokālo šarmu. Arī Katrīna lieliski noturēja dūdiņas latiņu līdzās jau pieredzējušai "Cabaret" dīvai Elzai Rozentālei.

Starp citu, Elza ir izaugusi pat par burleskas cienīgu zvaigzni un viņai tas tik tiešām piestāv!

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Muzikālā restorāna saimnieka lomā šogad iejutās režisors un aktieris Intars Rešetins, savukārt aktieru un mīmu sastāvu papildina grupas “Rahu the Fool” dalībnieki.

Enerģiskie pūtēji, oficianšu steps un Vītoliņas šarmantie tērpi

Lai tuvinātos pagājušā gadsimta 30. gadu sajūtai, džeza orķestris tiks papildināts ar papildu pūtēju sastāvu, kas izraisīja lielas ovācijas skatītāju rindās. Pūtēji parādīja, ka arī ar instrumentiem uz pleca vai rokās tu spēj uz vietas radīt šovu un dzirksteles. Fifīgs pārsteigums bija negaidītais oficianšu steps, kas lika apmeklētāju kājām lēkt līdzi zem galda. 

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Protams, dziļa paklanīšanās arī koncertuzveduma dejotājiem - tik tiešām tā ir augsta, augsta pilotāža. Dejotāji perfekti ieturēja tā laika stilistiku ar akrobātiskiem trikiem, liekot mums gan aizturēt elpu, gan vājprātīgi iemīlēties turpat uz skatuves. 

Kā koncertuzvedumā teica restorāna saimnieks, kura lomā iejutās Intars Rešetins, nav svarīgi, cik reizes tu ieelpo, svarīgi, cik bieži tev aizraujas elpa! Un te to var izbaudīt! 

Vairāk: https://www.cabaret.lv/ 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu