Indijas policija nošāvusi aizdomās turamos plašu rezonansi izraisījušajā izvarošanas lietā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Indijas policija nošāvusi četrus vīriešus, kas tika aizturēti aizdomās par sievietes grupveida izvarošanu un nogalināšanu Indijas pilsētā Haidarābādā pagājušajā nedēļā, ziņo ASV raidorganizācija CNN.

Aizdomās turamie nošauti izmeklēšanas eksperimenta laikā, policistiem cenšoties rekonstruēt brutālā nozieguma notikumus.

Kā pavēstīja policija, izmeklēšanas eksperimenta laikā daži no aizdomās turamajiem esot sagrābuši dažu policistu ieročus un sākuši uz viņiem šaut, kā rezultātā citi policisti atklājuši atbildes uguni, visus aizdomās turamos nogalinot.

Sīkāku informāciju par incidenta apstākļiem policija pagaidām nesniedz.

Kā vēstīts, 27 gadus veca vetārste tika izvarota un nogalināta pagājušajā nedēļā – noziedznieki viņai uzbruka, kad sieviete gatavojās doties mājās no darba.

Uzbrucēji aizvilkuši sievieti uz kādu nomaļāku vietu, kur pēc tam viņu grupveidā izvarojuši. Lai slēptu sava nozieguma pēdas, viņi sievieti pēc tam nožņaudza, bet viņas mirstīgās atliekas aizdedzināja.

Šis noziegums izraisīja jaunus iedzīvotāju protestus un kārtējo reizi aktualizēja jautājumu par "izvarošanas kultūru", kas Indijā ir biedējoši izplatīta.

Komentējot aizdomās turamo nāvi, izvarotās un nogalinātās sievietes tēvs piektdien medijiem izteicās, ka tagad viņa meitas dvēsele iegūšot mieru.

Savukārt sievietes māsa pauda cerību, ka policijas rīcība atturēs citus cilvēkus no līdzīgu noziegumu pastrādāšanas.

Saskaņā ar Indijas nacionālā noziedzības statistikas biroja datiem, Indijā katru dienu policijai tiek ziņots par aptuveni simts seksuāliem uzbrukumiem. 2017.gadā Indijā reģistrēti vairāk nekā 32 000 izvarošanas gadījumu.

Tomēr eksperti uzsver, ka reālais šādu noziegumu skaits ir daudz lielāks, jo liela daļa upuru izvēlas par to neziņot, ņemot vērā kaunu, ko nākas piedzīvot, kā arī sociālās barjeras, ar ko jāsastopas no seksuālās vardarbības cietušajiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu