Jau trešdien satiksmei atklās dzelzceļa pārbrauktuvi zem Brasas pārvada (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Notiek Brasas tilta rekonstrukcijas darbi.
Notiek Brasas tilta rekonstrukcijas darbi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 11.decembrī, plkst.5 satiksmei tiks atklāta divvirzienu dzelzceļa pārbrauktuve zem Brasas pārvada, kas savienos Kluso ielu ar Gaujas ielu, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante. 

Vienlaikus, lai nodrošinātu drošu satiksmi pār pārbrauktuvi, tiks slēgts Laktas ielas posms pie Brasas pārvada. Satiksme pār pārvadu pilnībā tiks slēgta, izņemot sabiedrisko transportu, kas turpinās savus maršrutus kā līdz šim.

Departaments aicina iedzīvotājus laicīgi plānot savus pārvietošanās maršrutus minētajā posmā, kā arī rēķināties ar ilgāku ceļā pavadīto laiku. Sakarā ar satiksmes organizācijas izmaiņām pārvada tuvumā tiks izvietotas informatīvas ceļa zīmes. 

Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar Rīgas domes satiksmes vadības centru pa bezmaksas informatīvo tālruni 80003600. 

Kā norāda Dimente, pārvadam tiks sākta konservācija un tramvaja sliežu pārbūve, lai varētu atjaunot zemās grīdas tramvaja kustību, nodrošinot pasažieriem nokļūšanu uz Mežaparku un centru.

Kā ziņots, Brasas pārvada būvdarbi apstājās maija sākumā, jo remonta laikā tika atklāti apbedījumi, kuru dēļ darbi objektā tika apturēti. 

Sākot pārbūvi, atbildīgie ierēdņi arī konstatēja, ka pārvada atjaunošanas projekts izstrādāts tā, ka pēc remonta veikšanas tilta nestspēja nebūtu pietiekama, lai pār to pārvietotos zemās grīdas tramvaji. 

Tā rezultātā domes vadībai bija jāizšķiras - tiltu būvēt pilnībā no jauna vai arī papildināt esošo būvprojektu. 

Dome izšķīrās pārbūvi turpināt esošās būvatļaujas ietvaros, kas nozīmē, ka darbus turpinās "Kauno tiltai".

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959.gadā, un līdz šim būtiski pārbūves darbi nav veikti. Kopējās pārbūves darbu izmaksas līdz šim bija plānotas 10,87 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu