Kad viesi kļūst par skabargu acī: kā labāk nerīkoties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ikviens vēlas būt par paraugviesi, taču nereti viesu prasības un vajadzības var pamatīgi nokaitināt saimniekus un radīt nepatīkamu spriedzi. 

Apciemojot radus Lielbritānijā vai dodoties pie draugiem uz lauku īpašumu, rēķināmies ar nodrošinātu ērtu naktsmītni, vakariņām un brokastīm, varbūt vēl ekskursiju pa vietējām takām. Tomēr atceramies, ka esam ciemos, nevis viesnīcā, un saimnieki viesus apkalpo aiz laba prāta. Ja prasības būs pārāk augstas - draudzīgais saimnieku smaids pārvērtīsies viltus smaidā un radīs spriedzi starp viesiem un viņu uzņēmējiem. Lūk, četras lietas, ko noteikti nedarīt viesojoties, vēsta portāls "Martha Stewart". 

Nedalīta uzmanība 24/7

Saprotams, ka, apciemojot tuviniekus vai radus, ir noteikti kāds laiks jāvelta sarunām vai kādām kopīgām nodarbēm, taču problēmas rodas, ja viesu klātbūtne var pārblīvēt citu grafikus. Fakts, ka viesi ir atvaļinājumā, nebūt nenozīmē, ka citiem ir pienākums pakārtot visu savu brīvo laiku vai pat darba laiku ciemiņiem. Viesiem pašiem ir jāplāno savs laiks un aktivitātes, ja vien mājas saimnieki paši ir gatavi pavadīt kopīgi laiku. 

Īpašas pārtikas prasības

Ja viesim ir kāda pārtikas produkta nepanesamība, alerģija vai kādu citu iemeslu dēļ neēd konkrētu pārtikas produktu, par to ir jāpaziņo laicīgi. Neradi situāciju, kurā saimniekiem pie uzklāta galda ir jāsecina, ka viesim ir jāpagatavo cits ēdiens atsevišķi.  

Transports

Ierodoties citā pilsētā vai pat valstī, būs ārkārtīgi nepieklājīgi pieprasīt draugiem vai tuviniekiem braukt viesiem pakaļ uz lidostu vai autoostu, ja vien paši mājas saimnieki to nepiedāvā vai neuzstāj.   

Automašīnas aizņemšanās

Būsim godīgi - ir ārkārtīgi mazs cilvēku loks, kam varētu uzticēt savu personīgo automašīnu. Viesiem jau tiek uzticēta kāda atsevišķa guļamistaba vai matracis, viņi tiek apteksnēti, apkalpoti, bet pēcāk visu saimnieki paši vēl satīra. Mašīnas pieprasīšana būtu ārkārtīgi nepieklājīgs solis - pat ja viesim uztic automašīnu, visticamāk, mājas saimnieki nebūs sajūsmā par šādu prasību.   

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu