ASV medijus mulsina Lavrova vizīte Baltajā namā (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter.com/@realDonaldTrump

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien Baltajā namā uzņēma Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Vietējie mediji par šo soli pauda izbrīnu, jo tajā pašā dienā demokrāti nāca klajā ar impīčmenta apsūdzībām pret Trampu.

"Prezidents Tramps otrdien Ovālajā kabinetā tikās ar Krievijas augstāko diplomātu, radot dramatisku kontrastu laikā, kad Pārstāvju palātas demokrāti atklāja pret viņu izvirzītās impīčmenta apsūdzības saistībā ar viņa darbībām Ukrainā - sabiedrotajā valstī, kas cīnās pret Krievijas atbalstītu separātismu," raksta "The Washington Post".

Izdevums arī norādīja uz nesakritību starp Trampa un Lavrova stāstīto par tikšanos. Tramps sacīja, ka esot brīdinājis Lavrovu, ka Krievija nedrīkstot iejaukties 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanās. Savukārt Lavrovs vēlāk izteicās, ka šis jautājums ticis apspriests tikai vēlāk, Valsts departamentā tiekoties ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo.

Raidorganizācija CNN par "neparastu izrādi" nodēvējusi "prezidenta Donalda Trampa konsultēšanos ar Maskavu dienā, kad Pārstāvju palātas demokrāti atklāja impīčmenta apsūdzības, kuru pamatā daļēji ir Trampa netipiskās attiecības ar Krieviju".

CNN uzsver, ka šī bija Lavrova otrā viesošanās Ovālajā kabinetā; pirmajā Tramps "lielījās par FIB direktora atlaišanu un atklāja slepenu informāciju".

"Fox News" tikmēr ziņā par Trampa un Lavrova tikšanos vispār nepieminēja tajā pašā dienā izvirzītās impīčmenta apsūdzības. Raidorganizācija norādīja, ka Lavrovs pēc tikšanās preses konferencē Krievijas vēstniecībā esot izvairīgi atbildējis uz jautājumu, vai Tramps tikšanās laikā viņam atklājis slepenu informāciju. "Ja atradīsiet jebkādus noslēpumus, jūs par to varēsiet uzrakstīt," teica Lavrovs.

Pārējie lielākie ASV mediji par Trampa un Lavrova tikšanos ziņoja, pieminot impīčmenta apsūdzības un norādot, ka Lavrova vizītes laiks šajā kontekstā ir neparasts.

Aģentūra AP uzsvēra, ka Tramps joprojām Baltajā namā nav uzņēmis Volodimiru Zelenski. "Krievijas ārlietu ministrs otrdien Ovālajā kabinetā otro reizi tikās ar prezidentu Donaldu Trampu. Ukrainas prezidents joprojām gaida pirmo tikšanos," ziņu par Lavrova vizīti iesāk AP.

Aģentūra norāda uz to, ka Tramps šonedēļ piedzīvojis vairākus iekšpolitiskos satricinājumus. Pirmdien ASV Tieslietu departamenta regulators secināja, ka Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pamatoti sāka izmeklēt Trampa priekšvēlēšanu kampaņas saites ar Krieviju. 

Raidorganizācija MSNBC pēc tikšanās publicējusi vairāku ekspertu viedokļus par Lavrova "spēlēšanos" ar Trampu un pamatota tikšanās iemesla trūkumu.

Kā ziņots, ASV Pārstāvju palātas demokrāti noformulējuši divas impīčmenta apsūdzības pret Trampu. Tramps apsūdzēts prezidenta amata pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā un Kongresa darba traucēšanā.

Ja demokrātu kontrolētā Pārstāvju palāta nākamnedēļ gaidāmajā balsojumā apstiprinās apsūdzības, tad process nonāks republikāņu kontrolētajā Senātā, kur Trampa atbalstītāji solījuši viņu aizstāvēt.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu