Laikraksts: Tramps Lavrovam atklājis slepenu informāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps tikšanās laikā Baltajā namā pagājušajā nedēļā Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un vēstniekam Vašingtonā Sergejam Kisļakam atklāja ārkārtīgi slepenu informāciju, pirmdien vēsta laikraksts «Washington Post».

(Ziņa papildināta ar sesto līdz devīto rindkopu.)

Trampa izpaustā informācija attiekusies uz teroristu grupējumu «Islāma valsts». Šo informāciju Vašingtonai bija piegādājis kāds partneris, kas nebija devis atļauju to nodot Maskavai, ziņo laikraksts.

Tramps «Krievijas vēstniekam atklāja vairāk informācijas, nekā mēs sniedzam mūsu sabiedrotajiem», «Washington Post» citē kādu ASV amatpersonu, kas vēlējās palikt anonīma.

Amatpersona norāda, ka Tramps atklājis informāciju, ko ASV izlūkdienesti klasificējot kā ārkārtīgi slepenu.

Tramps esot «sācis apspriest detaļas par «Islāma valsts» teroristu draudiem, kas saistīti ar klēpjdatoru izmantošanu lidmašīnās», raksta «Washington Post».

Laikraksts norāda, ka tas pēc ASV amatpersonu aicinājuma nav publicējis noteiktu informāciju, jo tas varētu graut ASV izlūkdienestu spējas.

Baltais nams tikmēr noliedzis laikraksta publicēto informāciju.

«Prezidents un ārlietu ministrs izskatīja virkni kopīgu draudu mūsu valstīm, tostarp draudus civilajai aviācijai,» reportieriem norādīja Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos ģenerālleitnants Herberts Makmāsters, kurš piedalījās Trampa sarunās ar Lavrovu un Kisļaku.

«Nevienā brīdī netika apspriesti izlūkošanas avoti vai metodes, un nevienā brīdī prezidents neapsprieda militārās operācijas, kuras jau publiski nebija zināmas,» uzsvēra Trampa padomnieks.

Makmāsters arī paziņoja, ka «Washington Post» publiskotā informācija ir «nepatiesa».

Trampa tikšanās ar Krievijas amatpersonām notika dienu pēc tam, kad prezidents atlaida no darba ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju, kurš vadīja izmeklēšanu par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamajām saitēm ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu