Lemberga sankcionēšana un tā ietekme uz Latviju (19)

Toms Rātfelders
, Žurnālists; RSU doktorants
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Ceturtdien, 12. decembrī TVNET studijā raidījuma «Pasaule kabatā» speciālizlaiduma tiešraidē plkst. 14:00 norisināsies ekspertu diskusija par oligarham Aivaram Lembergam piemērotajām ASV sankcijām.

Pirmdien, 9. decembrī, ASV Finanšu ministrija Starptautiskajā korupcijas apkarošanas dienā paziņoja, ka savā sankciju sarakstā iekļauj Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Saskaņā ar noteiktajām sankcijām tiek bloķēti visi Lemberga īpašumi, daļas īpašumos un Lemberga ietekmē esošas organizācijas un tām tieši vai netieši piederošās struktūras (Ventspils Brīvostas pārvalde, Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija), kas atrodas ASV vai atrodas ASV personu īpašumā vai kontrolē. Par tiem tad attiecīgi ir jāziņo OFAC.

Dienu vēlāk Lembergs paziņoja par savu atkāpšanos no Ventspils brīvostas pārvaldes valdes, bet premjers Krišjānis Kariņš paziņoja, ka valsts savā kontrolē pārņems Ventspils un Rīgas ostas.

Kāpēc ASV ir pēkšņi izvēlējusies veikt tik radikālu soli un vērsties pret Lembergu? Kā šī situācija ietekmēs notiekošo Lemberga ietekmē esošajos uzņēmumos? Vai var ciest Latvijas ekonomika? Par šiem un citiem saistītiem jautājumiem kopā ar ekspertiem - Baltijas drošības fonda direktoru Otto Tabunu un žurnāla «IR» komentētāju Paulu Raudsepu runāsim raidījumā.

 

Ja jums ir jautājumi, ko jūs gribētu uzdot diskusijas dalībniekiem, aicinām tos sūtīt uz toms.ratfelders@co.tvnet.lv

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu