Nigērā džihādistu uzbrukumā armijas nometnei nogalināts 71 karavīrs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki simti džihādistu ir uzbrukuši Nigēras armijas nometnei pie Mali robežas, nogalinot 71 karavīru un ievainojot 12, trešdien paziņoja Nigēras Aizsardzības ministrija.

Uzbrukums, kurā džihādisti lietoja artilēriju un mīnmetējus, notika otrdien Tillaberi reģiona Inatesas ciemā valsts rietumos. 

Tas ir lielākais uzbrukums Nigēras armijai upuru skaita ziņā, kopš 2015.gadā šajā valstī sākās islāmistu kaujinieku vardarbība.

"Mums ar nožēlu jāpaziņo sekojošais upuru skaits: 71 militārpersona nogalināta, 12 ievainotas. Ir arī bez vēsts pazudušie," paziņojumā valsts televīzijā vēstīja Aizsardzības ministrija.

Paziņojumā teikts, ka uzbrukumu īstenoja "smagi bruņoti teroristi, kuru skaits tika lēsts daudzos simtos", un piebilsts, ka "ievērojams skaits teroristu tika neitralizēti".

Kauja ilga trīs stundas, un ienaidnieks tajā lietoja gan artilēriju un mīnmetējus, gan teroristu pašnāvnieku automašīnas.

Netika ziņots, kurš grupējums sarīkojis šo uzbrukumu.

Nigēras bruņotie spēki cīnās pret grupējuma ''Boko Haram" kaujiniekiem pie dienvidaustrumu robežas ar Nigēriju un pret džihādistiem, kas saistīti ar grupējumu "Islāma valsts", pie Mali un Lībijas robežām valsts rietumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu