Uz Starptautisko kosmosa staciju plāno sūtīt marihuānu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Marihuāna. Ilustratīvs attēls.
Marihuāna. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lauksaimniecības tehnoloģiju kompānija paziņojusi, ka zinātniska eksperimenta ietvaros uz Starptautisko kosmosa staciju plāno nosūtīt marihuānu, vēstīts izdevumā "Newsweek".

2020. gada martā ar kompānijas SpaceX palīdzību stacijā tiks nogādāta dažāda veida marihuāna ar zemu psihoaktīvā savienojuma THC līmeni, kā arī kafija.

Kompānija “Front Range Biosciences” sadarbībā ar “SpaceCells USA Inc.” un “BioServe Space Technologies” cer izpētīt, vai unikālie apstākļi kosmosā var augos izraisīt ģenētiskas mutācijas.

Īpašā inkubatorā, kurā var regulēt temperatūru, 30 dienas tiks turētas aptuveni 480 augu šūnu kultūras.

Pēc tam šūnas tiks atgrieztas atpakaļ uz Zemes, kur zinātnieki izpētīs, kā mikrogravitācija un kosmosa radiācija ir ietekmējusi augu gēnus.

“Šī ir viena no pirmajām reizēm, kad kāds ir pētījis mikrogravitācijas un kosmosa apstākļu ietekmi uz marihuānas un kafijas šūnu kultūrām. Pastāv zinātniska teorija par to, ka augi kosmosā piedzīvo mutācijas. Šī būs iespēja novērot, vai šīs mutācijas turpina pastāvēt augos, arī atgriežoties uz Zemes,” komentēja viens no kompānijas “Range Biosciences” dibinātājiem Džonatans Vots.

Ar šā eksperimenta palīdzību pētnieki varētu paplašināt mūsu zināšanas par to, kā augi reaģē uz unikālajiem apstākļiem kosmosa ceļojumu laikā. Iegūtie rezultāti patiesībā varētu ietekmēt arī augu audzēšanu uz Zemes. Saprašana, kā augi reaģē uz unikālām vidēm, var palīdzēt lauksaimniecības tehnoloģiju kompānijām radīt jaunus un izturīgākus augu veidus, kas spēs izturēt skarbākus apstākļus.

Tas ir ļoti nozīmīgi, jo, mainoties mūsu planētas klimatam, arvien vairāk augu nevar augt vietās, kur tie reiz zēla un plauka.

“Šīs ir lielas idejas, kas sniedz lielu iespēju tirgū ieviest jaunus augus, kas spēs labāk pielāgoties sausumam vai aukstumam,” piebilda kompānijas “SpaceCells” valdes loceklis Pīters Makkulogs.

Pētnieku komanda cer, ka nākotnē varēs veikt eksperimentus, kad astronauti audzēs un glabās augus dažādos to augšanas ciklos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu