Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa
Iesūti ziņu!

Skorpions - indiešu stila kuskuss

dominējošā garša - asā
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
  • 1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 tējkarotes karija pulvera
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 3 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 2 burkāni, nomizoti un sagriezti vidēja izmēra gabaliņos
  • 3 kartupeļi, nomizoti un sagriezti vidēja izmēra gabaliņos
  • 1 kabacis, sagriezts kubiņos
  • 0,5 l ūdens
  • 1 tējkarote karija pastas
  • 100 g vārītu turku zirņu
  • 100 g tofu
  • 300 g kuskusa
  • 3 sīpolloki
  • svaiga kinza
  • sāls un pipari
Raksta foto
Foto: AMALIJA.LV

Lielā cepampannā vai katlā uzkarsē olīveļļu. Liek karija pulveri, smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un burkānus, kas sagriezti vidēja izmēra gabaliņos. Apcep augstā temperatūrā dažas minūtes, nepārtraukti maisot.

Samazina temperatūru un pievieno kartupeļus un kabačus. Maisot cep vismaz 5 minūtes.

Pēc tam pievieno ūdeni un karija pastu. Sautē 20 minūtes. Liek klāt vārītus turku zirņus un tofu. Turpina sautēt 5 minūtes.

Pasniedz ar tvaicētu kuskusu, pārkaisa ar sagrieztu svaigu kinzu vai zaļiem sīpollokiem.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu