Svari - mājās marinētu olīvu mikslis

CopyLinkedIn Draugiem X

Mājās marinētu olīvu mikslis

  • 5 timiāna zariņi
  • 3 rozmarīna zariņi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 200 ml olīveļļas
  • olīvas sālsūdenī
Foto: AMALIJA.LV

Var izmantot zaļās vai sarkanās, mazās, lielās vai jebkuru olīvu miksli.

Nolej olīvu sālsūdeni un ieber tās bļodā. Sagriež ķiploku šķēlītēs.

Sagriež timiānu 0,5 cm garos gabaliņos. Noplūc rozmarīna lapiņas.

Pieber olīvām klāt ķiploku, rozmarīnu, timiānu. Aplej ar olīveļļu.

Pilda atpakaļ tajā pašā burciņā, kur bija olīvas. Var likt citā, ja vēlas, vai dekoratīvā burciņā, ja plānojat olīvas dāvināt. Tā ir lieliska dāvana draugiem sālsmaizē, ciemos ejot, vai kaimiņiem, negaidīti piesakoties viesos uz vīna glāzi.

Ļaujat nostāvēt 1-2 stundas. Vislabāk diennakti. Bet parasti visi apēd gandrīz uzreiz.

Marinādes olīveļļu pēc tam var izmantot salātos, jo tās aromāts un garša ir tik izcila, ka var apēst tāpat, mērcējot bageti vai baltmaizes šķēli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu