Obama: Sievietes neapstrīdami ir labākas par vīriešiem (12)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Baraks Obama
Bijušais ASV prezidents Baraks Obama Foto: Reuters/ScanPix

Ja visās pasaules valstīs pie varas būtu sievietes, ievērojami uzlabotos dzīves kvalitāte - ar šādu domugraudu klajā nācis bijušais ASV prezidents Baraks Obama.

Obama privātā konferencē Singapūrā pauda, ka sievietes neesot ideālas, taču "neapstrīdami" labākas par vīriešiem.

Savukārt vairums problēmu pasaulē ceļas no tā, ka pie varas spītīgi turas veci cilvēki, īpaši vīrieši.

Obama pasākumā runāja arī par politisko polarizāciju un sociālo tīklu izmantošanu, lai izplatītu dezinformāciju.

Obama atzina, ka, atrodoties ASV prezidenta amatā, esot aizdomājies, kāda būtu pasaule, ja tajā valdītu sievietes. "Sievietes [..], jūs neesat ideālas, taču diezgan neapstrīdami varu teikt, ka esat labākas par mums, [vīriešiem]," teica Obama.

"Esmu pilnīgi pārliecināts: ja visās pasaules valstīs divus gadus pie varas būtu sievietes, mēs redzētu nopietnus uzlabojumus teju visās dzīves jomās, [tai skaitā] dzīves kvalitātē."

Uz jautājumu, vai viņš apsver atgriešanos politikā, Obama atbildēja, ka politiskajiem līderiem jāatkāpjas, kad tam pienācis laiks.

"Paskatoties uz pasauli un tās problēmām, to cēlonis parasti ir tāds, ka veci cilvēki, īpaši veci vīrieši, atsakās paiet malā," teica Obama. "Svarīgi, lai politiskie līderi sev atgādina - viņi iecelti, lai strādātu. Taču viņi amatā nav nonākuši uz mūžu; viņi tajā neatrodas, lai sajustos nozīmīgāki savas varas dēļ."

Obamas otrais ASV prezidenta pilnvaru termiņš beidzās 2017.gadā, kad viņu amatā nomainīja Donalds Tramps. Kopš tā laika Obama ar sievu Mišelu vada fondu, kas nodarbojas ar jauno līderu izglītošanu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu