Rīgas Centrāltirgus vadība no konsultantu amatiem atbrīvojusi deputātus Petrovu un Dubovu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) vadība likvidējusi valdes padomnieku štata vietas, no šiem pienākumiem atbrīvojot Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvjus Valēriju Petrovu un Vitāliju Dubovu, informē RCT pārstāve Ilze Lapko.

Dubovs bija valdes padomnieks iekšējās drošības jautājumos, bet Petrovs - stratēģisko projektu jautājumos. Dubovs no amata tika atstādināts īsi pēc Valsts policijas veiktajām procesuālajām darbībām uzņēmuma teritorijā, kuras laikā tirgū tika konstatēta kontrabandas preču izplatīšana.

Pēc Lapko teiktā, šāds lēmums pieņemts, lai panāktu efektīvāku budžeta izlietojumu un izvairītos no pienākumu dublēšanas. Tāpat šāds lēmums pieņemts, jo drošības dienesta funkcijas turpmāk tiks nodotas ārpakalpojuma sniedzējam.

Ar Petrovu panākta vienošanās par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, savukārt no Dubova saņemta vēstule, kurā viņš informē, ka ir Latvijas Apvienotās Policistu arodbiedrības biedrs.

Biedrība nosūtījusi RCT vēstuli, norādot, ka darba uzteikumam nepiekrīt. RCT gan norāda, ka, atbilstoši Latvijas Apvienotās Policistu arodbiedrības mājas lapā publicētajai informācijai, šīs arodbiedrības viceprezidents ir Aleksejs Rosļikovs, kurš vienlaicīgi ir arī abu deputātu frakcijas biedrs.

"Atbilstoši Darba likuma 110.panta ceturtajai daļai RCT mēneša laikā no Latvijas Apvienotās Policistu arodbiedrības atbildes saņemšanas dienas cels prasību tiesā par darba līguma izbeigšanu ar Dubovu," norāda Lapko. 

Saskaņā ar valsts amatpersonas deklarāciju, Petrovs par darbu RCT 2018.gadā nopelnījis 35 243 eiro, bet Dubovs 34 856 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu