Kafijas zvaigznājs: kādu kafiju izvēlēties katrai zodiaka zīmei

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Tuvojoties gadumijai, kad viss maģiskais un līdz galam neizprotamais iegūst īpašu spēku, apkopoti pasaules astrologu novērojumi un ieteikumi, lai palīdzētu izvēlēties savai zodiaka zīmei atbilstošāko kafijas dzērienu un, kas zina, varbūt atklāt jaunus apvāršņus!

Auns: dinamisks espresso

Enerģiskajam, ambiciozajam un impulsīvajam Aunam ir vajadzīga atbilstoša kafija! Šīs zīmes pārstāvjiem nav laika bezgalīgi malkot kādu dzērienu. Tāpēc dubultais vai pat trīskāršais espresso, vislabāk – bez cukura, spēs nodrošināt Aunam nepieciešamo enerģiju. Auni vienmēr ir kustībā un gatavi piedzīvojumiem, tāpēc bieži ņem līdzi savu kafijas krūzi, lai stiprs, tiešs un uzmundrinošs dzēriens būtu pie rokas katrā solī.

Vērsis: klasisks cappuccino

Vērsis ir mierīgs un līdzsvarots, viņš kārtīgi stāv uz abām kājām un nesatricināmi pieņem dzīves pavērsienus. Tomēr Vērsim nav sveši mazie dzīves prieciņi – viņš novērtē izsmalcinātu vienkāršību un komfortu. Tāpēc karsts, bagātīgs klasisks capuccino ir tieši tas, kas sasildīs Vērša sirdi, lutinot viņa garšas kārpiņas ne tikai ar kafijas, bet arī piena putu maigajiem glāstiem un tikko jaušamu šokolādes vai kanēļa akcentu.

Dvīņi: sezonas caffe latte

Gaisīgie un brīvdomīgie Dvīņi ir gudri, apķērīgi un impulsīvi. Viņu spožo prātu nav vajadzības apgrūtināt ar pārāk lielu kofeīna devu. Savu duālo būtību Dvīņi izpauž pat tik vienkāršās darbībās kā kafijas izvēle – tai jābūt mazliet stiprai, bet arī gana maigai, mazliet saldai, tomēr ar pārsteigumu. Tāpēc Dvīnim būs piemērota caffe latte ar sezonai raksturīgajām garšām, kur bagātīgās piena putas līdzsvaros kafijas rūgtumu, bet ķirbis rudenī, vaniļa ziemā un piparmētras vasarā gādās par nepieciešamo “odziņu”. Dvīņa omu vienmēr uzlabos cukurgraudiņš kafijā – bet ne vairāk par vienu!

Vēzis: tēja vai dzērieni bez kofeīna

Jūtīgs un jutīgs – tāds ir Vēzis, kuram stipra kafija nereti izraisa vēdergraizes. Tāpēc daudzi Vēži kafiju nedzer nemaz, dodot priekšroku tējai. Ja nu tomēr Vēzis grib sākt dienu ar mazu uzmundrinājumu kafijas tasē, viņam labāk izvēlēties ļoti maigus dzērienus, kas atgādina mākonīti vai siltu apskāvienu, gluži kā pats Vēzis. Viņam būs piemērota ledus kafija, kurā kūstošie ledus gabaliņi atšķaidīs kafijas jaudu, kafija bez kofeīna vai ar bezlaktozes pienu vai kāds no karstajiem tējas un piena dzērieniem ar šķipsniņu vaniļas.

Lauva: stilīgs macchiato

Ugunīgās, bezbailīgās un ar līderu dotībām apveltītās Lauvas nevar dzert kuru katru kafiju – zvēru karalim pienākas karalisks dzēriens! Tam jābūt oriģinālam, kārdinošam un piesātinātam, tāpēc Lauvai derēs stilīgs, aromātisks macchiato vai, piemēram, mocha ar balto šokolādi. Katrā ziņā šim dzērienam jābūt apveltītam ar tikpat spēcīgu raksturu, kāds piemīt pašai Lauvai.

Jaunava: kvalitatīva melna kafija

Perfekcionistes Jaunavas dod priekšroku vienkāršām un saprotamām, tomēr nevainojami pagatavotām lietām. Turklāt tām jābūt nevainojamām visā gatavošanas procesā! Tāpēc Jaunava jutīsies mierīgi, zinot, ka tās tasītē kūpošā, izcilā melnā kafija ir organiski audzēta un dabai draudzīga. Jaunavai ir svarīgi izbaudīt detaļas – kafijas aromātu, grauzdējuma pakāpi, temperatūru, tāpēc liekas piedevas būs tikai traucēklis.

Svari: caffe latte ar neparastām garšām

Skaistie un šarmantie diplomāti – Svari – priecājas par līdzsvaru un harmoniju, ko tie cenšas ieviest sev visapkārt, arī kafijas tasē. No vienas puses, Svari tiecas pēc pārbaudītām vērtībām, bet, no otras, sapņo par jauniem apvāršņiem, tāpēc viņiem piestāvēs caffe latte, ko atsvaidzina neparastas garšas. Lavanda, kokosrieksts, mango un citi eksotiski augļi? Tas ir Svaru un viņu ideālās kafijas mīlasstāsts!

Skorpions: piesātināti dzērieni ar tumšu sirdi

Dubultais espresso vai ristretto, caffe americano, green tee latte – šie dzērieni ir kā Skorpions: dziļi, noslēpumaini un jutekliski. Tie tikai pirmajā mirklī šķiet vienkārši, taču, pienācīgi izbaudot, atklāj bezgalīgu garšu un aromātu nianšu klāstu. Skorpionā slēpjas kaut kas liktenīgs un tumšs, kā film noir, tāpēc viņam piestāv dzērieni ar vieglu tumšās maģijas noti.

Strēlnieks: kafijas dzērieni, kas silda asinis

Lai justos laimīgs, Strēlniekam vajag piedzīvojumus. Viņa pāri plūstošo ugunīgo enerģiju baro neparasti notikumi un izaicinājumi, tāpēc viņš vienlīdz entuziastiski ir gatavs izmēģināt leduskafiju aukstā ziemas rītā un sāļu karameles cepurīti saldas kafijas tasē. Strēlniekam ies pie sirds, piemēram, kafija ar balzamu, īru kafija vai frappé – viss, kas ir pikants, garšām piesātināts, sātīgs un, ko tur liegties, viegli alkoholisks.

Mežāzis: viss jaunais ir labi aizmirsts vecais

Praktiskais, mērķtiecīgais un tradīcijas mīlošais Mežāzis vienmēr mazliet ilgojas pēc vecajiem, labajiem laikiem, kad zāle bija zaļāka un pašam ragi spicāki. Tāpēc viņš arī kafiju dzer tā, kā to darīja vecāki un vecvecāki svētdienu rītos – lielākoties melnu vai ar pienu, bez kādām modernām blēņām. Tā ir pārbaudīta vērtība, dzēriens, ko viegli kontrolēt, izvairoties no nevēlamiem (nepatīkamiem) pārsteigumiem.

Ūdensvīrs: bezgalīgi eksperimenti

Kā gandrīz visās jomās, arī par Ūdensvīram piemērotāko kafiju astrologu vidū nav vienprātības. Ūdensvīrs ir tik neprognozējams, radošs, brīvību mīlošs un pārsteigumu pilns, ka nereti pārsteidz pats sevi. Tāpēc šīs zīmes pārstāvji labprāt nododas eksperimentiem un mēdz atrast tik oriģinālus dzērienus, ka tie neiekļaujas nevienā kafijas hrestomātijā.

Zivis: saldi un krēmīgi kafijas dzērieni

Zodiaka sapņotājas Zivis mīl visu maigo, jauko un saldo. Kas var gan būt labāks par affogato jeb kārdinošai saldējuma porcijai pārlietu karstu espresso? Ja nu vienīgi sapņaini salds karameļu macchiato, caffe latte ar saldajiem sīrupiem vai karsta šokolāde, kas liek vibrēt vissmalkākajām Zivju dvēseles stīgām. Ieritinoties zem segas un veroties samtaini zvaigžņotajās ziemas debesīs, Zivs varētu apraudāties no laimes, uz mēles kūstot saldām, vijīgām, putukrējuma vai saldējuma skartām kafijas lāsēm.

Sadarbībā ar Narvesen Kafijas klubu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu