Dž.K.Roulinga izpelnījusies pārmetumus "transfobijā" (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP /LETA

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga izsaukusi transpersonu kopienas un citu aktīvistu sašutuma vētru, pēc tam kad ceturtdien tviterī bija paudusi atbalstu darbu zaudējušai pētniecei, kas bija apgalvojusi, ka cilvēki nevar mainīt savu bioloģisko dzimumu.

Globālās attīstības centrs martā atteicās pagarināt līgumu ar nodokļu eksperti Maju Forsteiteri.

Londonas tiesnesis šonedēļ atstāja spēkā lēmumu par viņas atbrīvošanu no darba.

"Tā ir kodola komponente viņas uzskatos, ka viņa vērsīsies pie cilvēka, viņu vērtējot atbilstoši tam dzimumam, kādu uzskatīs par pareizu, pat ja tas būs aizskaroši šī cilvēka cieņai vai radīs biedējošu, naidīgu, pazemojošu vai aizvainojoši vidi," spriedumā skaidroja tiesnesis.

Reaģējot uz tiesas spriedumu, Roulinga tviterī ceturtdien ierakstīja: "Dēvējiet sevi, kā jūs gribat. Guliet ar jebkuru piekrišanu paudušu pieaugušo, kas jūs būs pieņēmis. Dzīvojiet vislabāko dzīvo mierā un drošībā. Bet atlaist sievieti no darba, jo viņa pauž uzskatu, ka dzimums ir reāls? #EsmuKopāArMaju #ŠīNavMācībuTrauksme."

Kritiku Harija Potera grāmatu autorei, kas citkārt ir pazīstama ar saviem liberālajiem uzskatiem, paudusi arī ASV tiesību organizācija "Human Rights Campaign".

"Transsieviete ir sieviete. Transvīrietis ir vīrietis. Nebināri cilvēki ir nebināri. Kopija: Dž.K. Roulingai."

Rakstnieces pārstāvis sakariem ar presi paziņoja, ka nekādi citi komentāri šajā jautājumā netiks sniegti.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu