Atgriežoties no atvaļinājuma, Burovs sola Jakrinu atbrīvot no amata Pilsētas attīstības departamentā (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins
Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins Foto: Edijs Pālens/LETA

Atgriežoties no atvaļinājuma, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) sola pārskatīt un mainīt viņa vietnieces Annas Vladovas (S) lēmumu par Emīla Jakrina iecelšanu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākuma izpildītāja amatā,  norādīja mērs.

Viņš pauda, ka Vladovas rīcība nav ar viņu saskaņota un "ir arī ārpus domes priekšsēdētāja vietnieka kompetences".

"Ar nožēlu jāsecina, ka šādi soļi tiek realizēti manas prombūtnes laikā. Atgriežoties no atvaļinājuma, jautājums par departamenta direktora pienākumu izpildītāju tiks no manas puses pārskatīts un mainīts," sola mērs. Viņš atvaļinājumā būs līdz 2.janvārim.

Iepriekšējo departamenta direktora pienākumu izpildītāju - Ilzi Purmali - amatam bija izraudzījies pats Burovs.

Kā ziņots, Burova prombūtnes laikā Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Vladova par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītāju Jakrinu.

Tā kā Burovs atrodas atvaļinājumā, bet vicemērs Druvis Kleins - darba nespējā, mēra pienākumus pilda Vladova, kā rezultātā viņa ir tiesīga mainīt arī departamentu vadību.

Līdz šim departamenta pienākumu izpildītāja bija Purmale, kura darbu departamentā turpinās.

Pēc Vladovas teiktā, pašvaldībai nepieciešams nopietni strādāt pie "Rail Baltica" un Austrumu maģistrāles projektu ieviešanas, un Jakrins esot atbilstošs profesionālis šo procesu vadīšanai.

Taujāta, vai viņa reputācija nav pamats apšaubīt atbilstību ieņemamajam amata, Vladova norādīja, ka "reputācija daudziem cilvēkiem ir tāda, kāda ir", taču viņa ar Jakrinu komunicējusi tikai par darba jautājumiem un šajā jomā viņai nekādu iebildumu pret viņu neesot.

Jakrins pirms tam bija Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, bet kopš Vitālija Reinbaha atjaunošanas amatā darbu bija spiests atstāt. Īsi pēc tam bijušais vicemērs Vadims Baraņņiks iecēla viņu darbā SIA "Rīgas satiksme" valdē, lai gan īsi pēc korupcijas skandāla Jakrins no šī amata atkāpās.

Arī pēc tam, kad par Rīgas vicemēru kļuva Kleins, medijos vairākkārt izskanējusi informācija, ka Jakrinam pašvaldībā tiek meklēta vēl kāda vieta. Pats Jakrins gan žurnālistiem paudis, ka, viņaprāt, viņam nekādu reputācijas risku nav.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu