Par izspiešanu no garīgi atpalikušas personas recidīvistam piespriež pusotru gadu aiz restēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Kurzemes rajona tiesa Liepājā piespriedusi vienu gadu un piecus mēnešus ilgu cietumsodu kādam iepriekš sodītam vīrietim, kurš notiesāts par izspiešanu no garīgi atpalikušas personas, šantažējot to ar seksuāla rakstura ziņām, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā skaidrots, ka notiesātais vīrietis pērn 15.septembrī meža masīvā, netālu no pieminekļa "Mūžīgais uguns", pieprasīja cietušajai personai naudu, piedraudot nesamaksāšanas gadījumā izplatīt par viņu seksuāla rakstura apkaunojošas ziņas, kā arī, izmantojot cietušā vidēji smago garīgo atpalicību, uzdevās par policijas darbinieku un draudēja viņu ievietot cietumā. 

Cietušais izteiktos draudus uztvēra kā reālus un, baidoties par apkaunojošo ziņu izplatīšanu un ievietošanu cietumā, piekrita samaksāt. Tā kā cietušajam naudas līdz nebija, viņš piedāvāja aizbraukt pie sevis uz mājām. Atrodoties savā dzīvesvietā cietušais, atdeva notiesātajam vīrieti sev nepiederošu naudu 50 eiro un 15 000 Krievijas rubļus (189,39 eiro) un sev piederošu fotoaparātu "Olimpus" 80 eiro vērtībā.

Pēc tam, turpinoties notiesātā draudiem, cietušais arī atdeva sev nepiederošus laulību gredzens, kuru kopējā vērtība sastādīja 514 eiro. Kopā, izspiešanas rezultātā, no cietušā tika izspiesti 833,39 eiro. 

Spriedumā norādīts, ka notiesātais vīrietis ir vairākkārtīgi sodīts par ceļu satiksmes pārkāpumiem un sodi par tiem nav izciesti. Vīrietis arī ir krimināli sodīts astoņas reizes, pārsvarā par mantiska rakstura noziegumiem. 

Bez brīvības atņemšanas, vīrietim arī noteikta probācijas uzraudzība uz vienu gadu. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu