TVNET gada albums. 5. Nikto

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikto
Nikto Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 5. vieta - Nikto debijas plate "Nikto". Rītdien - 4. vieta.

"Nikto" ir Aleksandra Aleksandrova muzikālais projekts, kas izveidots pirms četriem gadiem. Aleksandrs ar mūziku nodarbojies vēl senāk, sadarbojies ar mūziķi Gati Ziemu, taču ar šogad klajā laisto debijas plati, kurā atsevišķas dziesmas ir pat desmit gadus vecas, pieteicis pats sevi kā spilgtu krievu valodā domājošu un radošu personību.

Grupas mūzikā saklausāmas agrīnā postroka ("Slint"), hārdkora ("At The Drive-In") ietekmes, viegli velkamas līdzības ar pašmāju grupu "Židrūns". Aleksandra dziedājums un deklamācija no klusas, intīmas intonācijas ik pa laikam eksplodē hārdkora žanram raksturīgos viegli histēriskos sprādzienos. Viens no gada atklājumiem. Pelnīta nominācija "Austras" balvai. 

"Nikto"
"Nikto" Foto: publicitātes

Noklausies albumu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu