"Ecolines" autobusa avārija Igaunijā: iemesli tiek skaidroti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Postimees

Pagaidām nav skaidrs, kas svētdien, 29. decembrī, izraisīja negadījumu ar "Ecolines" Sanktpēterburgas-Rīgas maršruta autobusu, kurā cietuši deviņi cilvēki, tostarp četri Latvijas pilsoņi, paziņoja "Ecolines" pārstāvis.

"Autobusu spēji sanesa pa labi. Apstākļi uz šosejas bija labi, taču ceļa malā bija slidens ledus, un autobuss nobrauca no ceļa. Grūti pateikt, vai bija tehniskas problēmas vai arī to nebija, tas tiks noskaidrots policijas ekspertīzē, taču, pēc autobusa vadītāja teiktā,  autobuss bija labā tehniskajā stāvoklī, viss darbojās un nekādi tehniski traucējumi netika novēroti," Igaunijas sabiedriskās televīzijas ETV raidījumam "Aktuālā kamera" sacīja "Ecolines" vadītājs Igaunijā Eliss Kovaļovs.

Viņš norādīja, ka autobusam veikta tehniskā apskate, kāda notiek pirms katra reisa, un tajā problēmas nav konstatētas.

Savukārt autobusa pasažiere Nadežda Martemjanova ERR pastāstīja, ka "pasažieri operatīvi izkļuva no autobusa caur jumta logiem, cits citam palīdzot. Diezgan drīz ieradās ātrā palīdzība, policija, ugunsdzēsēji - apmēram pēc 20 minūtēm. Nopietni cietušo nav, ir cilvēki ar sasitumiem un vieglām traumām, viņi tika aizvesti uz slimnīcu. Daži pazaudēja personīgās mantas - tālruņus, cepures... Kādu laiku cilvēki pavadīja salā, tika atrasta aptieciņa, sniegta palīdzība. Apmēram pēc stundas, pusotras pēc pasažieriem atbrauca cits "Ecolines" autobuss, kas devās tālāk pa maršrutu. Gaidot autobusu, cilvēki sēdēja un sildījās policijas automobiļos".

Jau ziņots, ka "Ecolines" autobuss, kurā atradās 67 cilvēki un kas bija ceļā no Sanktpēterburgas uz Rīgu, avarēja svētdien, 29. decembrī, plkst. 4.45 Harju apriņķī, Tallinas-Narvas šosejas 30.kilometrā. Slimnīcā nogādāti deviņi cilvēki, taču viņu traumas nav bīstamas dzīvībai.

Pēc Igaunijas policijas sniegtajām ziņām, cietušo vidū ir četri Latvijas pilsoņi. Cietusi arī viena Krievijas pilsone, pavēstīja Krievijas vēstniecība Igaunijā.

Autobusa vadītājs nebija alkohola reibumā, informēja Igaunijas policija.

Pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, izmantojot zīmolu "Ecolines", veic Latvijas uzņēmums "Norma-A", kam ir filiāles Igaunijā un Lietuvā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu