Vīriešu un sieviešu "kastītes" jeb kā atšķiras mūsu prāts

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Vīriešu smadzenes ir ierīce, kurā valda ideāla kārtība. Vīriešiem viss ir salikts pa atsevišķām kastītēm. Ar sieviešu smadzenēm ir pavisam citādi...

Vīriešu pasaule

Sekss – vienā “kastītē”, sports – otrā, darbs – trešajā. Vīriešiem ir daudz kastīšu burtiski visam. Ir “kastīte” automašīnai, ir “kastīte” naudai, ir “kastīte”, kur glabājas domas par darbu. Ir “kastīte”, kurā glabājas domas par jums, sievietēm. Ir atsevišķa “kastīte” bērniem. Atsevišķa kastīte – domas par mammu. Tā atrodas kaut kur tur, pagrabā.

Vīrieši visu un vienmēr saliek pa šīm “kastītēm”. Un ir viens noteikums: kamēr kārto vienu “kastīti”, citas aiztikt nedrīkst.

Ja vīrieši apspriež kādu konkrētu jautājumu, tad vienkārši sniedzamies pēc “kastītes”, kurā atrodas visi “dokumenti” par šo jautājumu.

Lūk, kāpēc vīrieši apspriež tikai konkrētus jautājumus: viņi ir ļoti uzmanīgi pret to “kastīšu” saturu, par kurām tobrīd nerunā.

Ar sieviešu smadzenēm ir pavisam citādi...

Sievietes smadzenes ir kā liels balons, kurš aptīts ar domu “vadiem”. Un tajā viss saistīts ar visu. Nauda saistīta ar mašīnu, mašīna ar darbu, bērni ar mammu, mamma ar vecmāmiņu un vecmāmiņa arī obligāti kaut kam ir “pieslēgta”.

Rezultātā sievietes domāšanas process ir kā plata maģistrāle, uz kuras viss tiek vadīts ar vienu enerģijas formu – emocijām.

Lūk, kāpēc sievietes visu atceras. Tāpēc, ka tad, ja jūs ņemat jebkuru savas dzīves notikumu un pieslēdzat to emocijām, tas paliek jūsu atmiņā uz mūžiem.

Kāpēc vīriešiem viss ir pretēji? Tāpēc, ka, pirmkārt, viņi ļoti bieži aizmirst pārskatīt savas “kastītes”. Otrkārt, vīrieši ir mazāk emocionālas būtnes. Atklāti sakot, viņus vispār ļoti maz kas uztrauc tā pa īstam. Bet sievietes rūpējas par visu uzreiz. Viņām vienkārši patīk šis process.

Un vēl vīriešiem smadzenēs ir viena “kastīte”, par kuru vairums sieviešu pat nenojauš. Tā ir tukšā “kastīte”.

Tā ir  mīļākā “kastīte”. Ja vīrietim ir iespēja to izdarīt, viņš vienmēr no zemapziņas izvelk tieši to.

Kas var būt labāks par absolūti tukšām smadzenēm vairāku stundu garumā? Lūk, kāpēc vīrieši tā mīl makšķerēt.

Un patiesībā tas ir zinātniski pierādīts. Pirms dažiem gadiem Pensilvānijas Universitātē notika pētījumi, kuri apstiprināja, ka vīrieši patiešām spēj atslēgties un nedomāt ne par ko un piedevām vēl elpot. Atšķirībā no sievietēm. Viņām tādas spējas nav.

Sievietes prāts nekad neapstājas. Viņas nevar vienkārši paņemt “kastīti – nekas”. Tas, protams, viņas tracina. Un liek justies saērcinātām brīžos, kad viņas redz vīrieti, kurš neko nedara.

©Marks Gangors

Tulkoja Ginta Filia Solis

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu