Irānas parlaments pasludina Pentagonu par teroristisku organizāciju (40)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Irānas parlaments apstiprinājis likumprojektu, kurā ASV Aizsardzības ministrija un ASV armija pasludinātas par teroristiskām organizācijām, vēsta Irānas aģentūra “Tasnim”.

Likumprojekts Irānas parlamentā apstiprināts vienbalsīgi. Tas pasludina par teroristiem visus ASV spēkus un ASV Aizsardzības ministrijas un ar ministriju saistīto organizāciju amatpersonas, tostarp tos, kas deva rīkojumu nogalināt Irānas Revolucionārās gvardes vienības "Kudsas spēki" komandieri Kasemu Soleimani. 

Likumprojektā teikts, ka jebkāda palīdzība šiem spēkiem, tostarp militāra, finansiāla un tehniska, kā arī palīdzība izlūkošanā un loģistikā, tiks uzskatīta par terorisma atbalstīšanu.

Šāds lēmums ir Irānas atbildes reakcija uz ASV pagājušajā nedēļā īstenoto raķešu uzlidojumu Irākā, kurā tika nogalināts ģenerālis Kasems Soleimani.

Irāna solījusi ASV atriebties par ģenerāļa nogalināšanu.

Irānas parlaments arī nolēma par 200 miljoniem eiro palielināt "Kudsas spēku" budžetu.

Likums ir pērnā gada aprīlī pieņemtā likuma grozīta versija. Ar šo likumu ASV tika pasludinātas par valsti, kas atbalsta terorismu, un ASV spēki Tuvajos Austrumos pasludināti par teroristu grupējumiem.

Likums bija atbilde ASV lēmumam pagājušajā gadā pasludināt Irānas Revolucionāro gvardi par teroristisku organizāciju.

Irānas Revolucionārā gvarde tika izveidota pēc Islāma revolūcijas 1979.gadā, un tās uzdevums ir aizsargāt klerikāļu režīmu, savukārt daudz tradicionālākā armija aizsargā valsts robežas.

Revolucionārajai gvardei Irānā ir ievērojama vara, tāpat tai ir būtiskas ekonomiskās intereses.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu