Armijas bāzē Nigērā kaujinieku uzbrukumā nogalināti vairāki desmiti cilvēku (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Smagi bruņoti kaujinieki ceturtdien iebruka armijas bāzē Nigērā, nogalinot 25 cilvēkus un izraisot sadursmes, kurās pašu rindās krita 63 kaujinieki, paziņoja Aizsardzības ministrija, kas nosauca uzbrucējus par teroristiem.

Incidents notika rajonā, kur decembrī džihādistu uzbrukumā tika nogalināts 71 Nigēras karavīrs.

Uzbrucēji ar automašīnām un motocikliem agrā pēcpusdienā ieradās bāzē Tilaberi departamenta Šinegodaras pilsētā netālu no Mali robežas, televīzijā pavēstīja Aizsardzības ministrijas preses sekretārs pulkvedis Suleimans Gazobi.

"Atbilde ar Nigēras gaisa spēku un partneru apvienoto atbalstu deva iespēju dot triecienu ienaidniekam un to padzīt ārpus mūsu robežām," sacīja Gazobi. Ar viņa minētajiem partneriem bieži tiek domāti ASV bezpilota lidaparāti Sāhelas reģionā vai Francijas iznīcinātāji un bezpilota lidaparāti Nigērā.

Gazobi paziņoja, ka "draudzīgajā pusē" ir 25 nogalinātie un seši ievainotie, bet "ienaidnieka pusē neitralizēti 63 teroristi". 

Tilaberi departamentā, kas robežojas arī ar Burkinafaso, decembrī 71 Nigēras karavīrs tika nogalināts uzbrukumā, par kuru uzņēmās atbildību džihādistu grupējums "Islāma valsts". Toreiz simtiem džihādistu ar artilēriju iebruka armijas nometnē Mali robežas tuvumā.

Decembrī notikušais uzbrukums Nigēras armijai bija lielākais upuru skaita ziņā, kopš islāma ekstrēmistu vardarbība 2015.gadā no Mali sāka izplatīties uz citām valstīm un deva triecienu centieniem ierobežot džihādismu Sāhelā.  

Šī vardarbība sākās 2012.gadā ar islāmistu nemieriem Mali ziemeļos. Tās gaitā nogalināti tūkstošiem civiliedzīvotāju, bet vairāk nekā miljons bija spiesti bēgt no savām mājām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu