Alūksne meklē veidus, kā cīnīties ar nekulturāliem un agresīviem jauniešiem (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alūksne
Alūksne Foto: Lita Krone/LETA

Alūksnes novada pašvaldība meklē risinājumus, kā novērst sabiedriskās kārtības pārkāpumus un ierobežot jauniešu agresiju pret līdzcilvēkiem vietējā autoostā, informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pāsa.

Šonedēļ Alūksnes novada pašvaldības vadība uz sarunu par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Alūksnes autoostas teritorijā bija uzaicinājusi pašvaldības policijas, Valsts policijas, SIA "Alūksnes autoosta" un SIA "Valdis" pārstāvjus, jo gan pašvaldība, gan policija saņem iesniegumus par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem autoostā.

Pāsa stāstīja, ka sanāksme tika organizēta tādēļ, ka pēdējā laikā arī sociālajā tīklā "Facebook" iedzīvotāji pauduši kritiku par Alūksnes autoostu un cilvēku grupām, kas tajā uzturas. Iedzīvotāju viedoklis, ka pasažieriem ir neērti tur uzturēties lika pašvaldībai lemt par visu iesaistīto pušu tikšanās nepieciešamību.

Pāsa piebilda, ka otrs iemesls sanāksmes sasaukšanai bija nepilngadīgo jauniešu grupas, kuras ilgstoši uzturas autoostas telpās, mutiski aizskar vecāka gada gājuma cilvēkus un skaļi klausās mūziku. Jaunieši ar velosipēdiem agresīvi pārvietojas pa autoostas teritoriju, tādējādi apdraudot apkārt esošos cilvēkus. "Esošo situāciju sarežģī tas, ka jaunieši ignorē aizrādījumus," teica Pāsa.

"Alūksnes autoostas" valdes priekšsēdētāja Jeļena Žīgure skaidroja, ka nereti autoostu izvēlas par uzturēšanās vietu dažādas jauniešu grupas, kuras skaļi klausās mūziku un aizskar vecāka gadagājuma pasažierus. Tas savukārt radījis virkni saspīlētu situāciju, kurās nācies iesaistīt arī policiju. 

Valsts policijas Alūksnes iecirkņa priekšnieks Ilmārs Hamanis ierosināja pašvaldības Administratīvās komisijas sastāvā iekļaut arī Valsts policijas pārstāvi, savukārt autoostai viņš ieteica uzstādīt kvalitatīvākas videonovērošanas kameras, lai pārkāpumus būtu iespējams veiksmīgāk atklāt un pierādīt, jo patlaban tas esot teju vai neiespējams.

Pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova uzsvēra, ka autoostā ir jābūt atbildīgai personai, kas spētu uzraudzīt situāciju un nepieciešamības gadījumā ziņot attiecīgām instancēm. Viņa arī aicināja iespēju robežās sadarboties ar apsardzes firmu. 

Savukārt ēkas īpašnieka "Valdis" pārstāvis Valdis Švolmanis informēja, ka uzņēmums plāno veikt ievērojamas pārmaiņas autoostas ēkā to izremontējot. Viņš cer, ka pēc telpu remonta uzlabosies arī autoostas apmeklētāju uzvedības kultūra. Savukārt Pašvaldības policija pauda apņēmību biežāk patrulēt autoostas apkārtnē, lai nepieļautu sabiedriskās kārtības pārkāpumus.

Sarunas noslēgumā visas iesaistītās puses vienojās par sadarbību, norādīja Pāsa.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu