Pakaļdzīšanās auto no filmas Bullitt kļuvis par visu laiku dārgāko Ford Mustang

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no slavenākajiem automobiļiem, kas piedalījies kinofilmā un spēlējis būtisku lomu tajā, ir leģendārā aktiera un autosportista Stīva Makvīna vadītais 1968.gada Ford Mustang. Piektdien izsolē Floridas štatā, ASV, tas pārdots par 3,74 miljoniem dolāru jeb 3,36 miljoniem eiro.

Tādējādi tumši zaļais Mustang GT kļuvis par visu laiku dārgāko Mustang, jo pārspējis pērn izsolīto 1967.gada Shelby GT500 Super Snake, kas tika pārdots par 2,2 miljoniem dolāru.

Automobili Mecum Kissimmee izsoles norises vietā, kur bija pulcējušies ap 25 tūkstošiem skatītāju, nogādāja tā nu jau līdzšinējais īpašnieks Šons Kīrnans.

Foto: AFP/SCANPIX

Uzrunājot sanākušos un starp viņiem noteikti atrodamos potenciālos interesentus, Kīrnans sacīja: "Šis auto tā mūžā pārdots divas reizes. Manā ģimenē tas ir 45 gadus. Ik reizi, kad to pārdeva, summa bija 3500 dolāru. Tādēļ sāksim arī no šīs cenas."

Lai gan sākuma cena bija tikai 3500 dolāri, jau minūtes laikā tā bija pārkāpusi 3 miljonu slieksni. 

Vairāksolīšanas beigās bija palikuši tikai divi interesenti, kuri pamīšus paaugstināja savu piedāvājumu. Uzvarētājs izrādījās kāds anonīms pircējs, kurš par auto piedāvāja 3,4 miljonus, neskaitot 10% komisijas maksu. Tātad kopā 3,74 miljonus dolāru.

Klātesošais vairāksolītājs palika ar garu degunu.

Foto: AFP/SCANPIX

Lai gan Stīvs Makvīns, 1968. gada filma Bullitt un tajā izmantotais Ford Mustang GT ir katrs savas jomas leģendas, auto nonāca Ņūdžersijā dzīvojošās ģimenes īpašumā, kad Kīrnana tēvs Roberts izlasīja sludinājumu izdevumā Road and Track. Tas notika 1974.gadā. Ģimene mašīnu izmantoja ikdienas vajadzībām līdz pat 1980.gadam, kad uzteica sajūgs.

Foto: AFP/SCANPIX

Interesanti, ka septiņdesmito gadu beigās Kīrnanus uzmeklējis pats Makvīns, kurš vēlējies auto atpirkt, taču saņēmis atteikumu.

Roberts un Šons Kīrnani Mustang atjaunošanu sāka 2001.gadā. Pēc Roberta nāves projektu Šons pabeidza vienatnē un gatavo auto pasaulei parādīja 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu